BlogKikapcs

Zuhan a Netflix, még Tibi Atya is beléjük állt

Mintegy 200 ezerrel lett kevesebb előfizetője a Netflix streaming-szolgáltatónak az idei első negyedévben, és arra számítanak, hogy további kétmilliót (!) veszítenek a második negyedévben. A cég a fokozódó konkurenciát és a jelszómegosztást is említi a jelentésében, azonban csak az orosz piac letiltásával félmillió nézőt veszítettek.

Mint a Variety és a Yahoo Finance beszámolt róla, a januári jelentés szerint 221,84 millió Netflix-előfizető volt tavaly év végén, a kedden frissen közzétett számok alapján a január elejétől március végéig terjedő időszakban viszont már csak 221,64 millió volt ugyanez a szám. Tíz év alatt ez az első negyedév, hogy az amerikai streaming-óriás előfizetőket veszített.

500 EZERREL LETT VOLNA TÖBB FELHASZNÁLÓJUK, HA NEM ÁLLÍTJÁK LE A STREAMING-ET AZ OROSZOKNÁL

Mint a portál írta, ha leszámítják azt a kiesést, amit az Ukrajna elleni invázió miatt leállított oroszországi szolgáltatás jelentett, akkor mintegy 500 ezerrel lett volna több felhasználójuk az első negyedévben. Korábban a cég 2,5 millió plusz előfizetővel számolt az első negyedévre, a Wall Street elemzői világszerte további 2,8 millió új előfizetőt vártak szemben a tavalyi első negyedév 3,98 milliós számával. Noha eleve kisebb növekedésre számítottak, a veszteség ténye mégis sokkolóan hatott: a Netflix részvényeinek értéke a zárás utáni kereskedésben több mint 22 százalékot zuhant.

A cég a fokozódó konkurenciát és a jelszómegosztást is említi a jelentésében, az utóbbi visszaszorítása szerepel a Netflix tervei között.

TIBI ATYA: A KÖZÖNSÉG ELKEZDTE “ÉRTÉKELNI” A “MELEG COWBOY” – OS FILMEKET

A hírre az ország Tibi Atyája is rezonált egy ízeset, egészen pontosan, a Szegeden is kocsmát üzemeltető influenszer-mémgyáros a Tóth Máté profilon (az atya polgári neve, egyben azon platformja, amelyen mostanság a viszonylag mélyebb témákkal foglalkozik) reagált a hírre. “Most jött ki a Netflix negyedéves jelentése, ahol az előfizetők számát +2,5 millióra várták, kaptak helyette mínusz 200.000-et” – írta, majd ironikusan hozzátette, a közönség végre elkezdte “értékelni” a “meleg cowboy-os” filmeket, a régi mozik “vérciki remake-jeit”, az “erőltetett LMBTQ propagandát” és a “végtelen számű ultragagyi young adult” sorozatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb