Szegedi Arcok

Zavart állapotban levő fiához hívott segítséget egy szegedi nő, másfél hónapja nem láthatta

„Én ezt az egészet nem akartam!” – mondta elkeseredésében az a 81 éves Klebelsberg telepi asszony, akinek skizoaffektív depresszióban szenvedő fiát tavaly decemberben egy heves szóváltást követően előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség és azóta sem láthatta, számolt be az eseményekről a Vírusnapló blog.

AZ UTÓBBI KÉT ÉVBEN ROMLOTT A FÉRFI ÁLLAPOTA

Mint írták, a férfi élelmiszerbolti eladóként dolgozott. A bajok 30 éves korában kezdődtek, amikor is súlyos lelki betegségre utaló tünetei miatt a szakorvosok skizoaffektív depresszióval diagnosztizálták. Az azóta eltelt 23 évben a férfi édesanyjával élt együtt Hattyas telepen, békességben, nem volt semmi probléma közöttük. Ám az utóbbi két évben a férfi szorongása egyre fokozódott, amit alkoholfogyasztással igyekezett elfedni, sikertelenül.

AZON AZ ESTÉN HEVES SZÓVÁLTÁS ALAKULT KI ANYA ÉS FIA KÖZÖTT

Tavaly decemberben pedig bekövetkezett a baj. Azon a bizonyos estén amikor az idős édesanya hazaért, úgy tapasztalta, fia zavart állapotban van, nem tud kijönni szobájából, ezért szólongatta, mire heves szóváltásba keveredtek. Ekkor az asszony pillanatnyi ijedtségében tárcsázta a segélyhívót. Mentők és rendőrök is jöttek, majd kényszerítő intézkedés után fiát a mentő elszállította. A hirtelen lezajlott történések sokkolták az édesanyát. A késő éjszakába nyúló kihallgatás során ebben a zavart állapotában kellett újra és újra felidéznie a történteket – írta a Vírusnapló. 

AZ IDŐS ASSZONYNAK CSAK IDÉN FEBRUÁRBAN SIKERÜLT MEGTUDNIA, FIA MELYIK INTÉZETBEN TÖLTI ELŐZETES LETARTÓZTATÁSÁT

„Másfél hónapig nem tudtunk róla semmit” – mesélte szintén a blognak az idős asszony, aki a nyomozás során is kihangsúlyozta, a fia soha nem emelt kezet rá és nem szeretné, ha börtönbe kerülne, hiszen gyógykezelésre lenne szüksége. Ám ennek ellenére a férfit előzetes letartóztatásba helyezték, és az édesanyjának csak idén februárban sikerült telefonon keresztül megtudnia, fia melyik intézetben tölti előzetes letartóztatását.

AZ IDŐS ÉDESANYA CSAK SZERETNÉ VISSZAKAPNI A FIÁT

Az édesanya mást nem szeretne, csak visszakapni a fiát, hiszen nem akarta, hogy idáig fajuljanak az események. Előzetesen gondozóorvosa már rehabilitációs kezelést is intézett a férfinak az Emberbarát Alapítványnál. Édesanyja szerint az eset előtt egy nappal fia mondta neki, hogy változtatni szeretne függőségén, hiszen a hatféle rendszeresen szedett gyógyszerrel együtt az élet számára csak szenvedés. 

A férfi előzetes letartóztatásának esetleges meghosszabításáról 2022. április végén döntenek majd.

Forrás: Vírusnapló

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb