Közélet

Zarándokhely lett Szájer József ereszcsatornája Brüsszelben (videóval)

Ellepték a magyar kormánnyal nem éppen szimpatizáló üzenetek a nevezetes ereszcsatornát, amelyen 2020 novemberében Szájer József – akkor még a Fidesz európai parlamenti képviselőjeként – menekülni próbált a rendőrségi rajtaütés elől egy, a kijárási tilalom dacára megtartott orgiáról – írja az RTL Klub híroldala, akiknek az egyik kollégája Brüsszelben tett látogatása során figyelt fel a jelenségre.

Mint a videón látszik, a kontinens leghíresebb ereszcsatornáján az összes stock-ellenzéki formula megtalálható matricák formájában, többek között van rajta:

  • O1G,
  • Mészáros Lőrinc,
  • Németh Szilárd és a pacal,
  • de Márki-Zay színekben “pompázó” össz-ellenzéki választási matrica és még a Kétfarkú Kutyák logója is felfért rá.

Ha valaki lemaradt volna a 2020 év végén megtörténtekről, a brüsszeli ügyészség közleménye szerint a képviselő táskájában drogot találtak, amelyről Szájer azt állította, nem tudja, hogyan került oda. EP-mandátumáról az elfogása után pár nap múlva, de még az ügy nyilvánosságra kerülése előtt mondott le, „egyre nagyobb lelki megterhelésre” hivatkozva. A botrány kirobbanása után aztán a Fideszből is kilépett, és visszavonult a közszerepléstől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb