Közélet

Kiakadt az MSZP Márki-Zay Péterre, barátságtalan lépésnek tekintik azt, amit Kis Andreával tett

„Barátságtalan lépésnek” tekinti a szocialista párt, hogy Hódmezővásárhely polgármestere saját hatáskörben vonja el Kis Andrea alpolgármesteri feladatait. A Magyar Szocialista Párt Csongrád-Csanád Megyei Szövetsége megdöbbenéssel fogadta a hódmezővásárhelyi eseményeket, és kiállnak az alpolgármester mellett.

Mint korábban megírtuk: a csütörtöki események után péntek reggel 7-re hívott össze rendkívüli közgyűlést Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi városházára, ahol többek között ordas nagy pofont kapott a jegyzői iroda, a polgármester pedig ismét bejelentette, saját hatáskörben vonja el Kis Andrea alpolgármesteri feladatait. A volt miniszterelnök-jelölt elsőszámú (korábbi) szövetségesének számító MSZP-s politikusnő így a tegnap megszavazott bruttó 1 millió 40 ezer forint helyett mindössze 195 ezerre lesz jogosult.

A PÁRT MEGYEI SZERVEZETE MEGDÖBBENÉSSEL FOGADTA A FEJELEMÉNYEKET

„A Magyar Szocialista Párt Csongrád-Csanád Megyei Szövetsége megdöbbenéssel fogadta a hódmezővásárhelyi eseményeket, azt barátságtalan lépésnek tekinti Márki-Zay Péter részéről, és természetesen kiáll Kis Andrea alpolgármester mellett” – ezt reagálta az MSZP megyei szervezete a Promenad24 megkeresésére annak kapcsán, hogy a vásárhelyi városvezető ellehetetlenítette a 2018 óta a város alpolgármesteri tisztségét betöltő Kis Andreát. “Kis Andrea az esküjéhez híven a továbbiakban is Hódmezővásárhely lakosságát fogja szolgálni. Ahogy Ő is fogalmazott: a vásárhelyiek választották meg, ezért a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog” – írta az MSZP Csongrád-Csanád megyei szervezete.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb