Mindenmás

“A 800-900 kg-os játékot egyszer csak 10-15 méter magasan átvitte a szél a kerítésen” – megszólalt az üzemeltető az algyői ugrálóvár balesettel kapcsolatban

Felkapott a szél egy ugrálóvárat a hétvégén az algyői falunapokon, írtuk meg hétfő délután az esetet, melyben az előzetes információk szerint többen is megsérültek. Az esettel kapcsolatban sikerült elérnünk Márton – Solymosi Melindát, a játékot üzemeltető cég vezetőjét, aki elmesélte, pontosan, mi történt.

AZ ÜZEMELTETŐK ELMONDÁSUK ALAPJÁN, MINDENT A SZABÁLYOK SZERINT CSINÁLTAK

Márton – Solymosi Melinda elmondta, a játékot műfüves pályára rögzítették az előírásoknak megfelelően. Mint elmondta, a szabályok szerint előzetesen bejárták a terepet, ahová később felállításra került az ugrálóvár, felmérték a környezet sajátosságait, és mivel műfüves pályáról van szó, homokzsákokkal készültek a biztonságos rögzítéshez.

A 800 – 900 KG-OS JÁTÉKOT EGYSZER CSAK FELKAPTA A SZÉL

“Soha életünkben nem tapasztaltunk még ilyet. Miután normálisan fel voltak telepítve a játékok, le voltak súlyozva, ahogy az adott szabályzatban is szerepel, egyszercsak jött egy olyan szél, ami fura módon csak egy bizonyos sávban erősödött meg annyira, hogy felkapta a nindzsa-akadálypályát, melynek a súlya körülbelül 800-900 kg, majd 10-15 méter magasan átvitte a kerítésen kívül. Végül szerencsésen egy zászlórúdban fennakadt” – mondta el a történteket Márton – Solymosi Melinda.

A BALESETBEN EGY GYERMEK ÉS AZ ÜZEMELTETŐ CÉG ALKALMAZOTTJA SÉRÜLT MEG KÖNNYEBBEN

A balesetben az előzetes információkkal szemben nem két gyermek, hanem egy gyermek és a játékot üzemeltető cég egy alkalmazottja sérült meg. Ahogy a vezető elmesélte, ilyenkor az első a mentők kihívása, aminek eleget is tettek, és szerencsére a kisfiú még aznap vissza is tért a falunapra. Az alkalmazottat is bevitte a mentő, de még aznap ő is hazamehetett, zúzódásokat szerzett, de kedden már mehet is újra dolgozni.

“Nem nagyon tudjuk hova tenni ezt a helyzetet, ilyen vihart még sosem láttunk, illetve nem is vihar volt ez, nem tudjuk, hogy pontosan mi” – emlékezett vissza az üzemeltető.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ AZ ÜZEMELTETŐVEL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket az üzemeltetővel, Márton – Solymosi Melindával, melyből még részletesebben megismerheted a baleset részleteit.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb