Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák, érettségi különkiadás Rea Barnabással, a PICK Kézilabda Akadémia játékosával: milyen volt a magyar?

Izgalmasan indult a hétfő reggel a végzős középiskolásoknak, akik ma magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról, ahol többek között Szabó Magda, Janus Pannonius és Juhász Gyula egy-egy alkotása is előkerült. Szegedi Pletykák rovatunk érettségi különkiadásában a diákokat közvetlenül a vizsga után csíptük el, hogy elmeséljék, mennyire találták nehéznek, vagy éppen könnyűnek a kapott feladatokat. A válaszadók között megszólalt Rea Barnabás is, a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Szeged egyik legfiatalabb kézilabdatehetsége is.

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOMBÓL A MEGYÉNKBEN ÖSSZESEN 3373-AN VIZSGÁZTAK

A Csongrád – Csanád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a megyében az első napon magyar nyelv és irodalomból összesen 3373-an adtak számot tudásukról, közülük 82-en emelt szinten. Az Eduline azt írja, hogy a középszinten érettségizők egy tisztán nyelvészeti szöveget kaptak, a diákoknak egészen pontosan egy 1999-es szótár előszavát kellett elolvasniuk, majd szövegértési feladatokat kellett megoldaniuk.

KEDDEN A MATEMATIKA KÖVETKEZIK A SORBAN, MAJD A TÖRTÉNELEM JÖN

Május 3-án, kedden a matematikával folytatódnak a vizsgák. Utóbbi tantárgyból összesen 3447-en maturálnak a megyében, középszinten 3197-en, emelten 250-en. Érdekesség, hogy matematikából angol és francia nyelven is vizsgáznak a Csongrád-Csanád megyei végzősök. Az idén történelemből középszinten 3082-en érettségiznek, emelten 306-an.

Nézd meg videóriportunkat, melyben élményeikről mesélnek a szegedi érettségiző diákok, köztük Rea Barnabással, akinek válaszát 1:35-nél találod videónkban.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: MTI/Bruzák Noémi, MTI/Krizsán Csaba

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb