Mindenmás

“Azt sem tudtam kicsoda, csak rohantam, hogy segítsek” – elmesélte a történteket az algyői ugrálóvár-balesetben megsérült gyermek édesapja

Nem indult túl jól a május Algyőn: a településen szervezett három napos rendezvényen, május elsején felkapott a szél egy 8-900 kilogrammos, a gyerekek szórakoztatására felállított, úgynevezett ninja akadálypályát, vagyis ugrálóvárat. A balesetben egy gyermek, és az üzemeltető cég egyik munkatársa sérült meg. Az Algyői Csevegő nevű Facebook csoportban ezek után csak úgy záporoztak a posztok és a kommentek, most pedig megszólalt a balesetben megsérül kifiú apukája is, aki szerint nem a szervezők okozták a balesetet, és a gyermeke szerencsére komolyabban nem sérült meg.

EGY SEMMIBŐL JÖTT LÉGÖRVÉNY KAPTA FEL AZ UGRÁLÓVÁRAT

A balesetben megsérült, majd kórházba került kisfiú édesapja ismertette, hogy május elsején, vasárnap, egy programokkal tűzdelt sportnapot rendezett az Algyői Sportkör. Mint írja, a program szervezését és lebonyolítását két embernek köszönhetik: Bogdán Tamásnak és Kárász Dávidnak, akik heteken át dolgoztak azért, hogy a gyerekek foci liga rendezvénye mellett más programok is legyenek. “Délután a focipályán adták át a „Jó tanuló, jó sportoló” kitűntetéseket, amelyre sokan eljöttek. Az átadás megkezdése előtt, egy a semmiből jött légörvény felkapta a gyerekek részére bérelt ugrálóvárat és a magasba röpült. Átrepült a pályán, és a büfé előtti zászlórúdon landolt” – írja az édesapa, majd hozzátette, hogy Ő a pálya közepén állt és a sikításra megfordulva látta, hogy egy kisgyerek gurul a földön, és felette átrepül a hatalmas légvár. “Először azt sem tudtam kicsoda, csak rohantam, hogy segítsek. Amikor közelebb értem, akkor láttam, hogy a saját kisfiam. Hála Istennek semmi baja nem történt, csak nagyon megijedt és a fenekét ütötte meg egy kicsit.”

A BALESET KIALAKULÁSÁÉRT NEM A SPORTKÖR VOLT A HIBÁS

Az édesapa azt is írta posztjában, hogy a kisfián kívül még 3 ember sérült meg, majd kitért arra, hogy az esemény közben volt, aki csak fotózott, és posztolt, valamint azt is megemlítette, hogy a kialakult eseményekért az Algyői Sportkör elnökét okolják többen. “Felháborító, hogy a Sportkör elnökét okolják egyesek. Az ugráló üzemeltetőjének a felelőssége a biztonságos rögzítés! Amennyiben hibáztak, akkor a rendőrségi vizsgálat során ez ki fog derülni. A balesethez semmi köze a Sportkörnek és főként nem az elnöknek! Okoskodás helyett inkább kérdeznétek meg (tisztelet a kivételnek), hogy jól vannak-e a kórházba szállított sérültek!?” – írta az apuka posztjában, majd hozzátette, hogy az animátor fiú megütötte a könyökét, de nem tört el. Jól van, a kórházi vizsgálat után hazament, majd a kisfiát is egy röntgen, és egy vizsgálat után hazaengedték. “Vasárnap egy szerencsétlen baleset történt, amit hála Istennek könnyebb sérülésekkel megúsztak az érintettek” – zárta gondolatait, majd köszönetet mondott a szervezőknek, hogy ilyen színvonalas programot szerveztek.

AZ ÜZEMELTETŐ CÉG VEZETŐJE IS MEGSZÓLALT

A nap folyamán utolértük Márton – Solymosi Melindát, a játékot üzemeltető cég vezetőjét, aki elmesélte a pontos történteket. Mint mondta, a játékot műfüves pályára rögzítették az előírásoknak megfelelően. A szabályok szerint előzetesen bejárták a terepet, ahová később felállításra került az ugrálóvár, felmérték a környezet sajátosságait, és mivel műfüves pályáról van szó, homokzsákokkal készültek a biztonságos rögzítéshez. “Soha életünkben nem tapasztaltunk még ilyet. Miután normálisan fel voltak telepítve a játékok, le voltak súlyozva, ahogy az adott szabályzatban is szerepel, egyszercsak jött egy olyan szél, ami fura módon csak egy bizonyos sávban erősödött meg annyira, hogy felkapta a nindzsa-akadálypályát, melynek a súlya körülbelül 800-900 kg, majd 10-15 méter magasan átvitte a kerítésen kívül. Végül szerencsésen egy zászlórúdban fennakadt” – mondta el a történteket Márton – Solymosi Melinda.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb