Közélet

Ukrán “halállistára” került fel Orbán Viktor és Szíjjártó Péter

Orbán Viktor miniszterelnök és Szíjjártó Péter külügyminiszter is felkerült az Ukrajna ellenségeinek listájára a szélsőjobboldali, Mitrovorec nevű internetes oldalon. A listán – melyet azt követően hozták létre, hogy Oroszország 2014-ben annektálta a Krímet, és elfoglalta a Dombász egy részét – több tízezer ember neve szerepel már.

A szélsőjobboldali honlap a kárpátaljai magyar közösség életét is megnehezítette az elmúlt években. A működtetők által kettős állampolgárnak vélt kárpátaljai magyarok személyes adatait is rendre feltöltik a portálra, különösen azokét, akik hivatalokban, intézményekben valamilyen tisztséget töltenek be. Emiatt sokan a munkahelyüket is otthagyták, hiszen félelmet keltett bennük ez a „halállista” – számolt be róla a HírTV.

A magyar politikusok közül nem Orbán Viktor az első, aki felkerült a listára. Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos neve is szerepel rajta. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb