Szegedi Arcok

Több mint 300 édesanyát lepett meg május első vasárnapján a szegedi jótevő – exkluzív interjú Antoni Dusánnal, aki már gőzerővel szervezi az Apák napját

Május első vasárnapján, Anyák napja alkalmából több száz, főként szegedi anyukát lepett meg a 2020-as Kiemelt Példamutatásért díjas ismert jótevő, Antoni Dusán, aki a megható kezdeményezés pozitív fogadtatásán felbuzdulva úgy döntött, idén nyáron, június 19-én, Apák napján, az édesapákat is szeretné hasonló módon meglepni. A két eseményről maga Dusán mesélt nekünk.

SAJÁT VESZTESÉGE SARKALLTA DUSÁNT AZ ANYÁK NAPI JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ ELINDÍTÁSÁBAN

A jótékonysági akcióiról ismert szegedi jótevő három éve, 2019-ben veszítette el az édesanyját. A fájdalmas veszteség hatására döntött úgy, hogy minden évben annak szenteli május első vasárnapját, hogy örömet szerezzen a szegedi édesanyáknak. Ezért múlt héten, május elsején gyermekkori barátjával, Kalassai Rolanddal és csapatának másik tagjával, Deák Emesével, a Mesi Virágoskertjének tulajdonosával együtt felkerekedtek, hogy ajándékaikkal kedveskedjenek a szegedi édesanyáknak.

“BÁRMIT MEGADNÉK AZÉRT, HOGY MÉG EGY ANYÁK NAPJÁT ÉDESANYÁMMAL TÖLTHESSEK”

Ahogy Dusán elmesélte, három anyukát leptek meg kimondottan nagyobb ajándékkal, 30 olyan anyukát kerestek fel, akik gyermeke előzetesen privátban írtak számukra, hogy nincsenek kimondottan jóban az anyukájukkal, eltávolodtak egymástól és ily módon szeretnének közelebb kerülni egymáshoz. “Az édesanyák bástyák és, ha egyszer ez a bástya eldől, akárkinek akármilyen viszonya van az édesanyjával, az visszafordíthatatlan veszteség. Én bármit megadnék azért, hogy még egy Anyák napját az édesanyámmal tölthessek” – vallotta Dusán.

MEGHATÓ, BOLDOG PILLANATOKNAK LEHETTEK TANÚI EGY-EGY KÖSZÖNTÉS SORÁN

Az akció keretében Dusán és csapata még 300 anyukát lepett meg ezen a napon, nagy hangsúlyt fektetve a szegedi gyermekonkológia, a Dr. Waltner Károly Otthon, valamint a klinikák dolgozóira, az anyaotthonok lakóira, sőt, megkeresés alapján az ország több pontjára is juttattak ajándékokat. “Csodálatos volt, nem találok szavakat azokra az önzetlen ölelésekre, meghatottságra, ami fogadott bennünket mindenhol, ott jártunkkor sokan fel sem tudtak ocsúdni a kezdeti meglepődöttségükből” – idézte fel a köszöntések boldog pillanatait Dusán.

JÚNIUS 19-ÉN, DUSÁN, APÁK NAPJA ALKALMÁBÓL AZ ÉDESAPÁKAT FOGJA EGY IGAZÁN ZSIVÁNY, FÉRFIAS PROGRAMMAL KÖSZÖNTENI

Az Anyák napja program pozitív fogadtatásán felbuzdulva Dusán elhatározta, június 19-én, Apák napján, szeretné az édesapákat is meglepni. Az eseményre, Dusán volt iskolájában, a Béke-telepi Általános Iskolában kerül sor, melynek leszervezésében a Boxvilág Se edzője, Szuknai Zsuzsi nyújtott nagyon nagy segítséget. “Igazi férfias nap lesz, meglepetésekkel teli, amelyben nagy szerepet kap majd a sport. Lesz íjászat, lövészet és autóbemutató is. Ugyanakkor az elhunyt édesapákról is szeretnénk megemlékezni, ezért az ő tiszteletükre, egy hatalmas körben állva az ég felé fogunk buborékokat fújni, amit egy drónnal meg is fogunk örökíteni” – árulta el Dusán, ahogy azt is, a program jótékonysági célokat szolgál majd, ennek részletei azonban egyelőre még titkosak.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ ANTONI DUSÁNNAL AZ ANYÁK ÉS AZ APÁK NAPI RENDEZVÉNYEKRŐL

Hallgasd meg teljes beszélgetésünket a 2020-as Kiemelt Példamutatásért díjas ismert jótevővel, Antoni Dusánnal, melyből még többet megtudhatsz az Anyák napi jótékonysági eseményről és a közelgő Apák Napjára szervezett programról is.

Fotók: Antoni Dusán Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb