Közélet

Megszavazta a közgyűlés: Orbán Hedvig marad az Agóra élén

Reggel 9 órakor startolt el a közgyűlés a szegedi városházán, az egyik legérdekeltebb napirendi pont pedig a hónapok óta húzódó Agóra-ügy volt. Mint korábban megírtuk, a város kulturális bizottsága szerdán zárt ülésen hallgatta meg az egyetlen pályázó Orbán Hedviget, így elég nagy botrányt kavart volna pénteken, ha mégsem őt szavazzák meg.

MÁR FEBRUÁRBAN IS ERRŐL VITÁZTAK A KÉPVISELŐK

A februári közgyűlésen terítéken lévő napirendi pontok közül a legnagyobb vita az Agóra igazgatóváltása körül bontakozott ki a képviselők között. Akkor, a zárt ülés után végül minden napirendi pontot elfogadtak, így azt is megszavazták, hogy új pályázatot írnak ki az Agóra igazgatói posztjának betöltésére, és annak lezárultáig Orbán Hedvig végezheti el ezt a feladatot.

A MÁSODIK KÖRBEN KETTEN PÁLYÁZTAK

Mindezek után szerdán összeült Szeged város Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága, ahol többek között arról is szavaztak, ki legyen a Szent-Györgyi Albert Agóra és a város további hét, korábban önálló, ezentúl viszont a szóban forgó intézményhez tartozó művelődési házának vezetője. Információink szerint a december közepén kirobbant botrány egy egészen furcsa fordulatot vett: a második körben ketten pályáztak, azonban az egyikőjük visszalépett, így gyakorlatilag úgy szavaztak akkor a versenyben maradt Orbán Hedvig támogatásáról, hogy igazából már nem is volt másik induló a pozícióra.

MARAD ORBÁN HEDVIG AZ INTÉZMÉNY ÉLÉN

A mai közgyűlés végén természetesen ismét előkerült az ügy, erről is szavaznia kellett a képviselőknek, akik zárt ülésen fogadták el végül Orbán Hedvig pályázatát, így hivatalosan is ő marad az intézmény vezetője. Ezzel pedig véget ért a hónapok óta húzódó Agóra-ügy Szegeden.

Kíváncsi vagy a közgyűlés részleteire? Itt megnézheted:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb