KözéletSmart Szeged

“Megérte vállalni a rossz zsaru szerepét” – eltüntették a Stefánián éktelenkedő gödröket

Elindult a Móra park szökőkút, kész a Stefánia és a Roosevelt tér – írtuk még 2020. novemberében, a múzeum környéke 850 millió forint uniós támogatásból és további 710 milliós városi finanszírozásból újult meg, a “Zöld város kialakítása a szegedi belvárosban” projekt keretein belül. A kivitelezésbe csúszott némi baki, a szegedi közösségi média csoportokban nagyot mentek a szemmel nehezen kiszúrható, viszont rollerrel, kerékpárral veszélyes gödrök a Stefánia járdáján. Jó hírünk van: problem solved, a gödröket – egy időben a József Attila sugárúti járda viccesen furcsa felfestéseivel – eltüntették.

“Kisgyermekek rollereznek, édesanyák babakocsit tologatnak a Stefánián. Szemmel – főképp szürkületben – nehezen észrevehető és látható, veszélyes gödrök tátongtak a nemrég felújított Stefánia járdáján, még pár nappal ezelőtt is. Segítséget kértem, és gyorsan meg is kaptam a városvezetés részéről. A probléma orvoslásra került: a járdát kijavították. Köszönöm a szegediek nevében” – írta oldalán Chovanecz Kata fideszes képviselő, aki egy előtte – utána fotót is feltöltött a szóban forgó szakaszról:

(előtte)

(utána)

“Megéri figyelmesen sétálni a belvárosban. Megéri vállalni a fáradságot, a rossz zsaru szerepét. Megérte levelet írni” – írta a képviselőnő, majd hozzátette,

  • már nem düledeznek a kukák,
  • már nincs halastó a Roosevelt téren,
  • már nem kell libasorban sétálni a József Attila sugárúton,
  • sőt, már nem kell kátyúkat kerülgetni a Stefánián.

Megkeresésünkre Chovanecz Kata elmondta, hogy az Oskola utca és a Dugonics tér javításai még váratnak magukra, az előbbi kapcsán arról értesítette az önkormányzatot, hogy a kerékpárút felülete hullámosra sikerült.

A javítások kapcsán kedd délután érdeklődtünk a városvezetésnél is (mivel a témát politikus dobta fel, mifelénk úgy korrekt, ha megszólítjuk a másik oldalt is), egyelőre nem jött válasz. A József Attila sugárúti “Fülig Jimmy” járda kapcsán viszont annál inkább, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester (Momentum) sorait az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb