KikapcsVideo365

Beszélő robotokkal, Báldi Gergő e-sport világbajnokkal és Magyarósi Csaba youtuberrel hasított a SzeBIT, Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvénye

Tizenöt kiállító és számtalan előadás színesítette csütörtökön a 4. SzeBIT, azaz a Szeged Business IT tecchnológiai konferencia kínálatát az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az igazán futurisztikus programon számos olyan újdonsággal találkozhatott a látogató, melyeken lehet, most még csak ámulunk, de hamarosan akár a mindennapjaink részévé is válhatnak.

BESZÉLŐ ROBOTOK VÁLASZOLTAK A LÁTOGATÓK KÉRDÉSEIRE

A látogatók megismerkedhettek Pepperrel és Lénával, a beszélő robotokkal, akik készségesen válaszoltak kérdéseinkre. Mint megtudtuk, egyfajta ügyfélszolgálatos munkakört látnak el, arra lettek programozva, hogy információt nyújtsanak például szállodákban, éttermekben, vagy éppen a repülőtereken.

MÉG BODÓ RICSI, PICK SZEGED JÁTÉKOS IS KIPRÓBÁLTA MAGÁT AZ IRACING, VERSENYSZIMULÁCIÓS VIDEÓJÁTÉKBAN

Hatalmas érdeklődés övezte a gamer sarkot is, ahol Báldi Gergő e-sport autóversenyző segítségével mérhették össze tudásukat a vállalkozószellemű szegediek. Az iRacing versenyszimulációs videójátékban még Bodó Ricsi, a Pick Szeged játékosa is beszállt, aki dicséretesen küzdött, mégis legyőzte ellenfele.

MAGYARÓSI CSABA, YOUTUBER A TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOK JÖVŐJÉRŐL TARTOTT ELŐADÁST

A technológia vívmányai között egy új, egyedi fejlesztésű oktatási platformot is megismerhettek a látogatók, de a kiállítók mellett számos izgalmas előadást is meghallgathattak a vendégek, köztük például a népszerű youtuber, Magyarósi Csaba prezentálásában, aki azokról a technológiákról beszélt, melyeket ígéretesnek lát a jövőben.

Nézd meg a kiállítókkal készült riportunkat is, melyben a saját szemeddel láthatod, a technológiai fejlesztések terén merre tart a világ.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb