Közélet

Migránsokkal teli furgon ütközött villanyoszlopnak a hattyasi fagyizónál, futva próbált menekülni az embercsempész nő (frissítve)

Furgon ütközött villanyoszlopnak Klebelsberg-telepen, tudtuk meg Szonja nevű olvasónktól, aki úgy látta, a járműből migránsokat szállítottak ki a helyszínre érkező rendőrök. Megkeresésünkre a rendőrség megerősítette az információkat, hamarosan további részletekkel frissül majd a cikkünk.

Amit már biztosan tudni lehet:

  • a baleset reggel 8 környékén történt a Klebelsberg-telepi Palics közben,
  • egy furgon csapódott villanykarónak,
  • a rendőrök már a helyszínen vannak,
  • sérültek nincsenek,
  • sőt, a forgalmat sem akadályozza az eset.

Vigyázz magadra! A biztonságos közlekedés támogatója Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója, az ATTRECT-BAU (70) 676 7333!

FRISSÍTVE: MEGÉRKEZETT A RENDŐRSÉG HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Az ügyben megérkezett a rendőrség hivatalos közleménye, ezt szó szerint idézzük a továbbiakban:

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. május 6-án 7 óra 50 perckor Szegeden, a Palics közben akartak ellenőrizni egy magyar honosságú Iveco típusú tehergépjárművet. A sofőr a rendőröket észlelve a mozgó gépjárműből kiugrott és megpróbált elmenekülni. A járőrök a 35 éves szerb nőt a helyszínen elfogták, a gazdátlanul villanyoszlopnak gurult kisteherautót pedig átvizsgálták, amiben további 17 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az autóban utazók közül senki nem sérült meg az ütközés következtében. 

Az egyenruhások a gépjárművezetőt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Fotók: Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb