Közélet

Meglepetés szerdára: elstartolt a bejelentések 24 órája? Orbán Viktor után Gulyás Gergely is megszólal, Kormányinfót tartanak holnap

Kormányinfót tart csütörtök délután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – írja a Portfolio, vagyis nagyon úgy néz ki, hogy 24 órán belül a bejelentésekre bejelentésekkel reagálnak a politikusok Magyarországon. Az eseményen várhatóan az ötödik Orbán-kormány első ülésének döntéseit ismertethetik, melyekről röviden már ma beszámolhat a miniszterelnök, majd holnap jöhet Gulyás Gergely a részletesebb infókkal.

Csütörtök délután fél háromtól fél ötig tart Kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Ezen elsősorban a mai kormányülés lehet a téma, hiszen megalakulása után először ült össze az ötödik Orbán-kabinet. A miniszterelnök már szerda délutánra fontos bejelentéseket ígért, vagyis várhatóan ma röviden ismerteti a döntéseket, azután holnap Gulyás Gergely beszélhet a részletekről.

TÖBB FONTOS DÖNTÉS IS TORNYOSUL A KORMÁNY ELŐTT

A Portfolio szerint a kormány előtt több fontos döntés tornyosul, hiszen egyre sürgetőbb lenne a költségvetési kiigazítás, korábban Orbán Viktor már belengetett különadókat. Emellett június végéig dönteni kell az árstopok további sorsáról, illetve kérdéses a rezsicsökkentés fenntarthatósága. Vagyis sokáig nem tétlenkedhetnek az új kormánytagok, lényeges gazdasági kérdésekről is dönteni kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb