Közélet

Orbán Viktor bejelentette: jönnek a különadók, fenntartják a rezsicsökkentést és megerősítik a honvédséget

“Ma is ülésezett a kormány, áttekintettük az ország gazdasági helyzetét” – kezdte késő délutáni bejelentkezését Orbán napon Orbán Viktor, ahogy mindig, úgy most is a közösségi oldalán. Mint mondta, a háború elhúzódik, a brüsszeli szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áremelkedésekhez vezet, ezért a kormány úgy határozott, hogy rezsivéldelmi és honvédelmi alapot hoznak létre, ebből fizetik ki a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit.

“Ma a rezsicsökkentés védi a családokat, de az energia ára tovább emelkedik, és ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat. Ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk” – tette hozzá a miniszterelnök, majd azt is kiemelte, hogy mindeközben az emelkedő kamatok és az emelkedő árak révén a bankok, és a nagy multicégek nagyobb haszonra, extra profitra tesznek szert.

“A kormány ezért úgy határozott, hogy rezsivéldelmi és honvédelmi alapot hozunk létre, ebből fizetjük a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, biztosítókat, nagy kereskedelmi láncokat, energiaipari és kerekedő cégeket, telekom cégeket és légitársaságokat, hogy extra profitjuk nagy részét ide fizessék be 2022-23-ban.”

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárják, hogy segítsék az embereket.

Érdekességként eláruljuk, hogy csütörtökön 14:30-kor emellett kormányinfó is lesz, ahol több részletet is megtudhatunk a mai döntésekről. A kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tartja majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb