KözéletVideo365

Új trolik állnak forgalomba Szegeden, folytatódik a 4-es villamosvonal felújítása: interjú Majó – Petri Zoltánnal (SZKT) és Nagy Sándor alpolgármesterrel

Folytatódik a járműfelújítás a Szegedi Közlekedési Társaságnál: idén két volt müncheni csuklós Citaro busszal és két Solaris trolibusszal gazdagodott a Társaság járműparkja. A beszerzésről szerda délután Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester és Majó -Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója számolt be a sajtó képviselőinek.

AZ ÖNKORMÁNYZAT 42 MILLIÓ FORINTOT, MÍG AZ SZKT 9 MILLIÓ FORINTOT BIZTOSÍTOTT A BERUHÁZÁSRA

Nagy Sándor elmondta, az idei évben 42 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat két használt autóbusz vásárlására, továbbá a Társaság saját forrásból 9 millió Ft-ot fordított két használt trolibusz beszerzésére. Két volt müncheni csuklós Citaro buszt sikerült így beszerezniük, melyeknek beszerzési költsége szállítással együtt mintegy nettó 35 millió Ft volt.

A TROLIK ELŐRELÁTHATÓLAG ÉV VÉGÉN ÁLLHATNAK FORGALOMBA

Ezenkívül a Szegedi Közlekedési Társaság szintén idén rendkívül kedvező áron jutott hozzá két Solaris trolibuszhoz a lengyelországi Tychy városából. A két ex-Tychy trolibusz szállítással együtt mindösszesen nettó 6,5 millió Ft-ba került. “A trolibuszok most érték el a 10 éves életkort, még néhány héttel ezelőtt Lengyelországban szelték az utakat. Műszakilag és technikailag teljesen rendben vannak, s a felújítási munkálatatokat követően előreláthatólag az év végén fognak forgalomba állni, az idősebb szóló trolibuszokat kiváltva” – mondta el Majó – Petri Zoltán.

A NYÁR FOLYAMÁN MEGÚJUL A 4-ES VILLAMOSVONAL EGY SZAKASZA IS, A FELÚJÍTÁS ALATT VILLAMOSPÓTLÓ AUTÓBUSZOK KÖZLEKEDNEK AZ ANNA KÚT ÉS KECSKÉS KÖZÖTT

Az SZKT ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a Társaság folytatja a 4-es villamosvonal saját beruházással történő felújítását is. Az idei nyáron a Vám tér és a Szivárvány kitérő között fognak munkálatokat végezni, kb. 400 m-es szakaszon. A munkát az önkormányzat által az idei évben erre a célra biztosított mintegy 40 millió Ft-os költségkeretből finanszírozzák. Majó – Petri Zoltán arról tájékoztatta az utazóközönséget, hogy a pályafenntartási munkálatok ideje alatt, – 2022. június 16. és előreláthatólag 2022. augusztus vége között – a 4-es vonal ezen szakaszán villamospótló autóbuszok fognak közlekedni az Anna kút és Kecskés között.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb