Közélet

Mindenki nyugodjon le…elmentünk Nemesi Pál (ex) kormánybiztoshoz, és megkérdeztük: mi lesz a híddal? Mi lesz Szegeddel? Mi lesz vele?

Elárulom tővaszakban a válaszokat: híd lesz, épül, dolgoznak rajta, Szeged gyönyörű város, nem hagyhatjuk gazdaságilag sem elveszni, ezen sokan dolgoznak most is, titulusok nélkül is, és Nemesi Pál köszöni szépen jól van, bár a híd épüljön fel minél hamarabb. Egyetértünk!

Rögtön az elején jöjjön a hivatalos verzió: NEMESI PÁL azt nyilatkozta, hogy “A gazdaságfejlesztési zónák kormánybiztosait határozott időre kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök. Ez idén májusban lejárt. Itt is köszönöm a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna Titkárságán dolgozó kollégák elhivatott munkáját. Kijelenthetem a Dél-Alföldön élnek a legkitartóbb és a fejlődés mellett legelkötelezettebb választott és kinevezett vezetők. A jövőben is természetesen minden titulusomban azon dolgozom, hogy Szeged központtal fejlődjön a Dél-Alföld, az elkezdett kiemelt projektek a lehető leghamarabb, és a leghatékonyabban valósuljanak meg. Őszinte leszek: nem könnyű évek várnak ránk, de a dél-alföldi családokat, vállalkozásokat és az itt élő polgárokat meg kell védeni a gazdasági nehézségek negatív hatásaitól.”

Aztán folytatta a híddal: “A szegedi déli Tisza – híddal kapcsolatban folyamatosan dolgoznak a szakkollégák, folyamatosak az egyeztetések, hiszen a hídnak meg kell épülnie a város, és a régió dinamikus fejlődése céljából. Hamarosan újabb hírekkel tudok szolgálni, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Építésgazdasági Kollégiumának társelnöke is kiemelt fontosságúnak tartom Szeged egyik, ha nem a legnagyobb projektjét. Köszönöm mindenkinek az érdeklődését, dolgozunk tovább. “

Ezek bíztató mondatok, de azért büszke szegedi lokálpatriótaként csak tovább kérdeztem, hogy akkor lesz e új titulus, vagy nem lesz, vagy akkor most hogy lesz? Ismeri -e Bányai Gábor képviselőt, beszéltek-e már? A válaszokból kiderült, hogy mindennek “sorja van, mint a lepény evésnek”, azaz most ez a titulus lejárt, de a projektek, a fejlesztések nem a titulust, hanem a munkát szeretik. Nemesi Pál pedig dolgozik tovább, mert Szeged megérdemli, hogy egyre több szegedi mondja el Budapesten, és az ország minden pontján, hogy Szeged egy csodálatos város, a Dél-Alföld tökéletes helye a történelmi fejlesztéseknek, beruházásoknak.

Bányai Gábor képviselővel jó kapcsolatban vannak és igen beszéltek is a régióról. A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kollégái készítettek zöld mezős ipari park térképet, befektetési térképet, és a települések vezetőinek terveit is megismerték és segítették az elmúlt években. A híddal kapcsolatban jövő hétre ígért nekem Nemesi Pál újabb exkluzív híreket, és elmondta: “Nagyon várom a szegediek kérdéseit és véleményeit a szegedi déli Tisza-híddal kapcsolatban, mert már közel 100 érkezett, amiket folyamatosan meg is fogok válaszolni, illetve ha kell eljuttatok az illetékes személyeknek. A szegediek véleménye elengedhetetlen ennél a projektnél is!”-mondta zárszóként, majd megegyeztünk, hogy jövő hét elején keresem megint. Így lesz.

Előző exkluzív cikkünk a legutóbbi “hidas megbeszélésről”:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb