Szegedi Arcok

Magyarósi Csaba, Youtuber Szegeden járt: az influenszereknek abszolút felelősségük, hogy időről-időre hallassák a hangjukat bizonyos témákban

Múlt hét csütörtökön Szegeden járt az ismert Youtuber, Magyarósi Csaba. Az SZTE kommunikáció és média szakának végzett hallgatója a TIK-ben megrendezett SzeBIT konferenciának volt a meghívott vendége. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetem sajtóosztálya készített vele interjút a Szegeden töltött egyetemi éveiről és szakmai tapasztalatairól újságíróként és videóbloggerként.

Magyarósi Csaba ezer szálon kötődik Szegedhez: itt sajátította el az újságírás alapjait és városunkhoz kötődik az első szerelem is az életében. Sokáig újságíróként is dolgozott az Indexnél, később a Discovery Channelnél, majd 2006-ban kezdett el tartalmakat megosztani a YouTube-on utazás és tech témákban, ami meghozta számára az országos hírnevet.

“VOLT EGY PONT, AMIKOR LÁTTAM, HOGY A YOUTUBE-ON TÖBBEN NÉZIK A TARTALMAIMAT, MINT A BLOGON”

“Amikor elkezdtem használni a YouTube-ot, még közel sem az a platform volt, mint most – akkoriban csupán azért töltöttem fel oda a videókat, hogy a blogomban meg tudjam azokat osztani. Nem is gondoltam, hogy ezeket a YouTube-on bárki megnézi. Aztán jöttek kicsit komolyabb tartalmak is. Egyszer csak feltűnt, hogy már van huszonötezer feliratkozóm, amiből egy idő után meg lett ötvenezer. Volt egy pont, amikor már láttam, hogy a YouTube-on többen nézik a tartalmaimat, mint a blogon, ahová beágyazom őket. Ez pedig elindított bennem egy gondolatmenet, aminek az lett a vége, hogy ott hagytam a TV-t és onnantól kezdve elkezdtem aktívan foglalkozni a YouTube – csatornámmal” – mesélt a kezdetekről Magyarósi Csaba.

NAGY FELELŐSSÉG HÁRUL AZ INFLUENSZEREKRE

A népszerű Youtuber arról is beszélt, mekkora felelősség influenszernek lenni. Mint mondta, a felnőtteknek, akik megéltek már ezt-azt, és nagy közönséget érnek el, abszolút felelősségük, hogy időről-időre hallassák a hangjukat bizonyos témákban. Magyarósi Csaba szívügye például a a gyerekek megsegítésének támogatása és a környezetvédelem, a városok zöldítése, de fontos számára a társadalmi igazságosság is.

“Úgy gondolom, hogy ha a társadalom igazságosabban, jobban működik, akkor előbb-utóbb ezek a területek, amikről beszélünk, a helyükre kerülnek és megfelelő támogatást kaphatnak. Ez az, ami közös pont a szívügyeimben” – mondta el a Youtuber.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb