Közélet

Megkezdődött Szegeden az ÁGOTA Országos Gyermekvédelmi Konferencia

Hétfőn kezdetét vette az IH Rendezvényközpontban, a Mi felelősségünk…címmel, a gyermekbántalmazás megelőzése érdekében rendezett országos gyermekvédelmi konferencia, a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a szegedi székhelyű ÁGOTA Alapítvány szervezésében. 

A szakmai rendezvény fókuszában a családjukból kiemelt, sokszor súlyosan traumatizált gyermekek állnak, mert esetükben fokozott annak a veszélye, hogy bántalmazás áldozatai vagy elkövetői lesznek, olvasható az Alapítvány közleményében.  

A TÉMA LEGISMERTEBB SZAKEMBEREI TARTANAK ELŐADÁSOKAT

A konferencia célja, hogy ezek kiváltó okairól és a megelőzés lehetőségeiről szakszerű, és naprakész ismereteket nyújtson a résztvevőknek, ezért a téma legismertebb szakembereit és módszereit hívták meg a rendezvényre a szervezők, akik nagyon fontosnak tartják a felekezeteken, világnézeteken, egyházi és állami szférán átívelő együttműködést.  

TÖBBEK KÖZÖTT AZ ALÁBBI ELŐADÁSOKAT HALLGATHATJÁK MEG A RÉSZTVEVŐK

Az eseményen köszöntőt mondott Fülöp Attila a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára és Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa. Előadást tart többek között Balázs Borbála, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány munkatársa, arról, hogy mit tesz a nemzetközi szervezet a gyermekbántalmazás ellen Magyarországon.  A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Európai Bűnmegelőzési díjat nyert az online és offline zaklatás megelőzéséről szóló projektjével, erről Hatala József elnök tart előadást. Arról is lesz szó a konferencián, hogy hogyan lépjünk fel a kortárs bántalmazás ellen, valamint De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem ellen küzdő programvezetője a generációkon átörökített bántalmazás következményeiről beszél.  

A kétnapos konferencia május 31-én, kedden 9:00 – 16:00 óra között folytatódik.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb