Gasztro

“Ez nem munka, sokkal inkább hobbi és szenvedély, amelyből még jól is keresünk” – csapatot bővít a REÖK Kézműves Cukrászda

Valóságos vendéglátóipari dream-team szaladt össze a három éve megnyitott REÖK Kézműves Cukrászdában, a belsőt hazánk világhírű designer-e, Varró Zoltán álmodta meg, a sütiket-tortákat pedig a többszörös Ország Tortája győztes Szó Gellért komponálja a kezdetektől fogva. Egyetlen valaki hiányzik már csak a csapatba, ha pultos-felszolgáló a végzettséged és tényleg jó vagy abban, amit csinálsz, lehet, hogy pont Te vagy az…

SZŰK NÉGY ÉVE TÖRT KI A SZEGEDI CUKRÁSZOK GASZTRO-FORRADALMA

Bő három éve tárta ki kapuit a REÖK Kézműves Cukrászda, amely valóságos gasztro-forradalmat indított el a Napfény Városában, a Magyar Ede szecessziós épületében megnyitott vendéglátóhely nyomdokain azóta is sorra nyílnak a hasonló stílusú kávézók. A 2018 nyarán született cukrászda sorsát nem bízták a véletlenre:

  • a patinás, egyszerre elegáns és divatos enteriőrt arra a Varró Zoltánra bízták, aki az egyetlen magyar, aki átvehette a beltéri designer-ek Oscar-díjának tartott Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design díját New York-ban,
  • a cukrászcsapat munkáját a nyitás óta a többszörös Ország Tortája győztes Szó Gellért mentorálja,
  • a legfontosabb pedig, hogy az ásványvízen és üdítőn kívül nincs “beszállított” termék, a croissant-tól kezdve a kézműves csokoládékon át a tortákig az összes finomságot a pincében kialakított profi műhelyben dolgozó csapat állítja elő.

DÍJAK, ELISMERÉSEK ÉS RENGETEG BOLDOG SZEGEDI

A kompromisszumot nem tűrő koncepció úgy tűnik, rendesen bejött, a Magyar Ede téri cukrászdát hamarosan a “kistestvére”, az ÁRKÁD Szeged tetején megnyitott design-atombomba, a Delimo követte, a fent említett két karakter mentorálásában. Szürreális volt 2018-ban, majd 2019-ben ilyesmit látni, de mindkét hely megnyitásakor kígyózó sor állt a bejáratnál, ha nem a saját szemünkkel láttuk volna, el sem hittük volna (a REÖK Cukrászda esetében 126 sorban álló szegedit számoltak meg a Kölcsey utcán). A két cukrászda gyorsan közönségkedvenc lett, ezzel párhuzamosan a különféle országos díjak sem maradtak el:

  • Egyszerre hozták el az Év Kávézója 2019, Év Baristája 2019, Év Kávéja 2019 díjakat a Kávékorzó Magazin országos közönségszavazásán, nagy nevű, fővárosi vendéglátóhelyeket lehajrázva,
  • Pascale Andréani francia nagykövet itt tartotta állófogadását szegedi látogatásakor,
  • az idén pedig különdíjas lett a Szeszélyes Dió névre keresztelt finomságuk a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyen.

A szegedi cukrászda csapata rengeteg meglepetéssel készül a 2022-es nyárra, azonban lehet, hogy még Te is beférsz a különítménybe. Próbálj rá, írj egy rövid, fényképes önéletrajzot és küldd el nekik az [email protected] e-mailcímre és lehet, hogy Te leszel a REÖK Kézműves Cukrászda következő pultos-felszolgálója!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb