Mindenmás

Hello, nyár! Kedden sok-sok napsütés és 32 fok vár ránk Szegeden

Kedden sok napsütés várható Szegeden, túlnyomóan csak gomolyfelhők lehetnek az égen. Napközben még csak helyenként alakulhatnak ki záporok, zivatarok, majd estétől egy hidegfront tör be nyugatról, így ekkor már egyre többfelé érkezhet csapadék. A szél inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 12-18, délután 27-32 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

Szerdára virradó éjszaka és napközben a Dunántúlon és a középső tájakon több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar, melyek több hullámban érkezve kiadósabb mennyiségű csapadékot hagyhatnak hátra. A keleti tájakon, így Szegeden is naposabb, melegebb idő várható. Itt a déli szelet élénk, erős lökések kísérhetnek. Délután 27-32 fokot mérhetünk.

KÉT RIASZTÁST IS KAPTUNK A MEGYÉRE

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint kedden csaknem az ország teljes területén a kritériumot meghaladó UV-B-sugárzás várható. Akár 32 fok is lehet Szegeden, így jobban járunk, ha naptejjel indulunk neki a természetnek. A magas UV-B sugárzás mellett a már-már elmaradhatatlan zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést kaptunk Csongrád-Csanád megyére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb