Sport

A bajnokok, az ősi rivális szemszögéből: “akár hagyománnyá is válhat, hogy a Pick Szeged aranyérmet érő győzelmekért jár Veszprémbe”

Még mindig alig térünk magunkhoz, hiszen a Pick Szeged a múlt pénteki, hazai vereség után a bajnoki döntő második mérkőzésén legyőzte az ősi rivális Telekom Veszprémet, mégpedig az ellenfél otthonában és ismét megnyerte a férfi kézilabda-bajnokságot. De, hogy mit gondolnak erről Veszprémben? A Veszprém Kukac helyi portál szerint akár hagyomány is lehet a Pick Szeged aranyérméből.

Mint írják, statisztika ide vagy oda, a Pick Szeged mindig veszélyes és sokszor kiszámíthatatlan is. Van mentális ereje, küzdőképessége és egy remek edzője, aki szokott néha tizenkilencre lapot kérni.

JUAN CARLOS PASTOR A PICK SZEGED LEGSIKERESEBB MESTERE

Mint a portál írja, egyszerű tény az, hogy a Tisza-partiak egyetlenegy, idegenben lőtt több góllal megvédték a bajnoki címüket. Kihangsúlyozták, hogy négy éven belül harmadszor múlták felül a Telekom Veszprém csapatát úgy, hogy közben még egy Magyar Kupát is elhappoltak előlük, és nyertek még egy Európa-liga-kupát is. Véleményük szerint ezzel Juan Carlos Pastor a Pick Szeged legsikeresebb mestere. A spanyol világbajnok edző az öt bajnoki aranymedálból hármat nyert az együttesével.

A PICK SZEGED ARANYÉRMET ÉRŐ GYŐZELMEKÉRT JÁR VESZPRÉMBE

A Veszprém Kukac egy kis kitérő után arról ír, hogy a Pick Szeged a legfontosabb meccset nyerte meg, majd Juan Carlos Pastort vette górcső alá. Mint kiemelték, mérnöki pontossággal tervez mindig mindent. Semmit nem bíz a véletlenre. Azt is hozzátették, hogy nagy akarattal, alázattal, védekezésben ezúttal is „megfojtották” a veszprémi játékosok főleg a kreativitásra épülő taktikáját. A végén ezért nem tudott gólt lőni Yahia sem, és ne feledjük Pastor utolsó hat másodperces zsenialitását sem. Nem időt kért, hanem lekapta Miklert a kapuból és hét a hat ellenre felküldte Rosta Miklóst, ezért úgy lőhetett ziccert és bajnoki aranyérmet érő gólt, hogy esély sem volt senkinek ebben megakadályozni. A végén kiemelték: “úgy tűnik, most már szokássá, akár hagyománnyá is válhat, hogy a Pick Szeged sorsdöntő, aranyérmet érő győzelmekért jár Veszprémbe, évente egyszer.” 

A teljes véleménycikket itt tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb