Kikapcs

Szegedtől egy köpésre rendezik meg az idei negyedik Pusztafesztivált

Az eseménynek a Szegedtől alig harminc kilométerre található Üllés melletti Pusztaszínház ad otthont, mely busszal, autóval, de még kerékpárral is megközelíthető, utóbbi esetében kicsit több, mint egy órát kell tekernünk.  

A július 7. és 10. között megrendezésre kerülő Grasahu fesztivál lehetőséget kínál arra, hogy családias hangulatban tölthessünk el három napot egy csodás alföldi környezetben – tudtuk meg a szervezők hozzánk eljuttatott közleményéből. A koncertek után lesz lehetőség közös jammelésre, ahová bárki bekapcsolódhat, akár zenélni, akár táncolni, vagy csak hallgatni azt. Az utolsó estén pedig népzenés táncházzal zárul a fesztivál, amely egyfajta ünneplés is lesz, mivel idén már negyedszerre sikerül megrendezni a környék egyik leginkább feltörekvő kezdeményezését.  

A szervezők nem titkolt célja egyébként az is, hogy a dél-alföldi régió feltörekvő előadóit és művészeit minél többen megismerjék, mindamellett, hogy pár ismertebb nevet is igyekeznek meghívni évről-évre. Ilyen lesz idén többek között a Hét Hat Club, Duckshell, hari_drama és a Hakumba zenekarok. 

Újítás a korábbiakhoz képest a Pusztadöngölő névre hallgató elektronikus kisszínpad is, mely késő estétől egészen reggelig biztosítja hangulatot azoknak a lelkes fesztiválozóknak, akik nap közben nem fáradtak el eléggé. Napközben egyébként a koncertek mellett kézműves foglalkozások, spirituális performanszok, irodalmi felolvasások is vannak a programok között. 

A fesztiválon továbbá lehetőség van korlátlan sátrazásra is, jegyünket pedig online, vagy a helyszínen is megvásárolhatjuk, legyen szó napijegyről vagy bérletről.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb