Mindenmás

Bogárinvázió volt egy szegedi családnál, nem mernek a kertben tartózkodni napnyugtakor

Cserebogarak teszik egy szegedi család életét kilátástalanná. Négy napja tart a bogarak inváziója, számolt be róla az RTL híradó. Naplementekor előjönnek majd estére eltűnnek. A cserebogarak latin neve Melolonthidae. Azt tudni kell, hogy veszélytelenek az emberre, viszont a növényekben nagy pusztítást képesek végezni.

Van egy régi gyerek favicc, hogy melyik bogár nem állhat be soha focizni? Hát a cserebogár! Viszont nem vicces annak a szegedi családnak a helyzete akiknél már több napja elviselhetetlen mértékben elszaporodtak ezek a kártevők, számolt be róla az RTL híradó. A cserebogaraknak több fajtája van és nagyon nehéz ellenük a védekezés, hiszen több életszakaszuk van. A lárvaállapot (pajor) után már nehéz az irtásuk, hogy mennyire szapora bogárról van szó, egy adat: Az óriási étvágyú cserebogár mind pajorként, mind kifejlett állapotában problémát jelent a mező- és erdőgazdaságok számára. 1911-ben egy alkalommal több mint 20 millió példányt gyűjtöttek össze egy 18 km²-es erdőben. (forrás: Wikipédia)

A TERMÉSZETES VÉDEKEZÉS LEHETŐSÉGEI

A cserebogarak nemzetségébe nagyon sok faj tartozik. Azonosításuk elengedhetetlen a hatékony védekezéshez. Egy biztos, a családnak nehéz küzdelmes lesz mire megszabadulhatnak a kártevőktől. A cserebogár ellen nem csak vegyszerekkel lehet védekezni. Természetes ellenségeik a sün, a varjú, a háziszárnyasok, itt is a tyúkféléket említenénk meg nektek. Tehát ha beakar állni a kertben a cserebogár játszani, akkor pályára kell állítani az ellenfél csapatába a sünöket, varjakat és a tyúkokat! Reméljük minél hamarabb megoldódik a szegedi család kálváriája és nyugodtan élvezhetik a kertjüket. Szorítunk!


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb