Szegedi Arcok

Graffiti került a falra és az ott lakók örülnek neki: újabb festett remekművel szépült Szeged, ismét nagyot alkotott Mone

A modern festékszóró művészetből – graffiti – és a lakótelepi lakók kérésnek az ötvözetéből született meg a szegedi Gyöngyvirág utcában a legújabb mű. Mone, a graffiti művész szabad kezet kapott és bebizonyította, hogy a lakótelepi szürkeség lehet a múlté, ha az alkotó kéz, és az ottlakók közössége összefog. Köszönjük minden arra járó, ott élő és városlakó nevében, hogy odafigyelnek a környezetükre, és azt építik, szépítik.

Vasárnap délelőtt elkészült a képeken is látható gyönyörű falfestmény a szegedi Gyöngyvirág utcában egy panelház oldalán. Molnár Zsolt szegedi graffiti művész az alkotás után kollégánknak elárulta, hogy az ott lakók kérték fel arra, színesítse meg a környéket, és teljesen szabad kezet kapott a művet illetően. A tájkép ötletét a közeli kispiac adta, mert így természeti-tájkép hátteret ad hozzá, ami beleillik a környezetbe.

A szegedi művész több képe ismerős lehet a városlakók számára, hiszen ő festette többek között a vadlibákat is Makkosházán…

…valamint a borz, a pillangó, a süni és a vörösbegy által őrzött Mone sziklafeliratot is a Sás utcai óvoda kőkerítésére:

Reméljük minél többen felismerik: ha a közösség és a művészet összefog, akkor születnek az igazán jó dolgok, itt Szögedében is. Köszönjük!

Képek: Szegeden láttam FB csoport, valamint Ronald olvasónk fotói.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb