Mindenmás

Napi pakk: startol a Belvárosi híd-mentes munkanap, mától harmadfokú hőségriasztás van Szegeden

Izgalmas kihívásokkal indul ez a hét. Egyrészt ez az első olyan munkanap, hogy le van zárva a Belvárosi híd (jó tanács: indul el időben a munkába, kinéz egy “fincsi” dugó a Bertalan hídon), másrészt beleszaladtunk az év eddigi legmelegebb hetébe. Bizony, a héten 38-39 fok is lehet Szegeden. Mutatjuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden László, Bársonyka, Dalia, Olga, Sámson és Ulászló nevű Szeged365 olvasónak! Jutott egy pár szülinapos is mára:

  • 93 éve született Palotás Péter olimpiai bajnok labdarúgó, csatár, az Aranycsapat 12. tagja,
  • 47 éve Tobey Maguire amerikai színész, minden idők legtenyérbemászóbb Pókembere,
  • 37 éve pedig Nico Rosberg német-finn autóversenyző, F1 világbajnok, akinek édesapja is F1 világbajnok volt.

AZ ÉV EDDIGI LEGMELEGEBB IDŐSZAKA JÖN SZEGEDRE

Jövőhéten igazi tarkó törölgető, árnyékleső idő várható. A hőmérő higanyszála elérheti és akár meg is haladhatja a 36 Celsius fokot hétfőn, a szél maximális ereje pedig 5-8 km/h lesz, így a hűsítő szellőről ne is álmodjunk.

MÁTÓL HARMADFOKÚ HŐSÉGRIADÓ VAN

Kezd durván bekeményíteni a nyár, ezért az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását figyelembe véve június 27-én (hétfő) 00.00 órától, június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

HANGOSKODNAK MAJD A VONATOK

Zajos lehet az éjszaka a következő napokban a szegedi rendező pályaudvar környékén, ugyanis 27-én és 28-án, este 8 és reggel 6 óra között karbantartási munkálatokat fog végezni a vasúttársaság.

MÉG MINDIG NINCS BELVÁROSI HÍD

Érdekes fog indulni a munkahét, hiszen július 12-ig dilatációt cserélnek a Belvárosi hídon, valamint kerékpárút és járdaburkolat-javítási munkálatok kezdődnek – jelentette be a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak majd, szombattól a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, továbbá a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek (például a személyautók) a Bertalan hídon tudnak majd kerülni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb