KikapcsVideo365

Zsuráfszky Zoltán, rendező: Petőfi Sándor életének kulisszatitkaiba is bepillantást enged a Szabadtéri Játékok pénteken debütáló darabja

Kedden délután a REÖK Palotában első alkalommal rendezték meg a Szabadtéri Szalon Közönségtalálkozót, ahol Stahl Judit beszélgetett a Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz alkotópárosával, Zsuráfszky Zoltán rendezővel, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kossuth-díjas művészeti igazgatójával és Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsa Harangozó-díjas, érdemes művésszel. Az alkotók közösen kidolgozott koncepciója alapján valódi összművészeti kavalkádban elevenedik majd meg egyik legnagyobb nemzeti költőnk, Petőfi Sándor élete és életműve a Szegedi Szabadtéri Dóm téri színpadán, július 1-jén és 2-án.

SZEGEDI TÁNCOSOK IS SZEREPELNEK A PETŐFI ÉLETÉT BEMUTATÓ DARABBAN

Az eseményt követően Zsuráfszky Zoltán kérdésünkre elmondta, a nagyszabású ősbemutatóra a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Néptáncegyüttes közreműködésével készülnek a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei. A rendező abba is beavatott bennünket nem először készít már tánc-szín-játékot a Dóm tér grandiózus színpadára, évtizedek óta dolgoznak feleségével, Zsuráfszkyné Vincze Zsuzsával Szegeden.

“EZ EGY IZGALMAS LEHETŐSÉG A NÉPTÁNC ÉS A NÉPZENE NYELVÉN IS”

“Petőfi gondolkodásából, írott anyagából, eszmeiségéből és életútjából, amit ránk hagyott, nagyon sokat meríthetünk. Példamutató a forradalmisága, de például az életének bizonyos kulisszatitkaiba is bepillantást enged a darab. Ez egy nagyon izgalmas lehetőség a néptánc és a népzene nyelvén is” – mondta el Zsuráfszky Zoltán.

A közönségtalálkozó online is követhető volt az érdeklődők számára, az előadást ITT tudod visszatekinteni.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb