Közélet

A kék helyett kedvezőbb árú parkolási zónát hoznának létre Újszegeden – jöhet a lila zóna

Nincs még vége a változásoknak a szegedi parkolást illetően: Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester előterjesztői kiegészítése alapján úgynevezett lila zóna lehet a Torontál tér Szegeden, ami azt jelenti, hogy a szintén bevezetésre tervezett kék zóna 230 forintos díjánál is kedvezőbben, 150 Ft-ért parkolhatunk az adott helyszínen, amennyiben ezt a közgyűlés július 4-én, hétfőn megszavazza.

A KÉK FIZETŐ PARKOLÓZÓNA E SZERINT A NAGYKÖRÚTHOZ LEGKÖZELEBBI UTCÁKIG KERÜL KIJELÖLÉSRE

Nagy Sándor a tervezetben leírta, hogy az újszegedi új, kék fizető parkolózóna területén található a Torontál tér, mely jelenleg a belváros irányú forgalom “P+R” funkciójú parkolója. A funkció megőrzésére speciális szabályozású lila zóna kialakítása szükséges. A “P+R” funkció biztosítására a Torontál téri parkolókban óradíjas, vagy hat órányi parkolási jogosultságot megvásárolva napidíjas parkolás lehetséges. A lila zónában a parkolási díjak “P+R” funkció figyelembe vételével kedvezményesen kerültek megállapításra. A kék fizető parkolózóna területe úgy módosul, hogy a Nagykörúthoz legközelebbi utcákig kerül kijelölésre.

PÉNTEKTŐL JÖNNEK A VÁLTOZÁSOK A PARKOLÁSBAN

Mint azt korábban megírtuk, július 1-től, vagyis péntektől új parkolóbérletek kerülnek bevezetésre és változnak a díjtételek a közterületi fizetési parkolási rendszerben. Ezen felül a város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is ki akarják terjeszteni a fizetős parkolás rendszerét egy újonnan beadott, Nagy Sándor gazdaságfejlesztési alpolgármester által jegyzett előterjesztés alapján. Ha a július 4-én esedékes közgyűlés megszavazza a 01/2888-18/2022 – es számú tervezetet, fizetőssé válik a nagykörúton túli utcák egy része is, létrehozva a “kék” zónát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb