Közélet

Pénteken Semmelweis-nap: zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak is Szegeden

Pénteken, az egészségügyi dolgozók ünnepén zárva lesznek a szak- és háziorvosi rendelők, valamint a gyógyszertárak az országban, így természetesen Szegeden is. Az SZTE honlapján azt írják, hogy július 1-jén, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében a munkaszüneti napra vonatkozó munkarend szerint történik a betegellátás.

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is, mivel Semmelweis-nap lesz az országban. Az SZTE közleményében azt írja, hogy az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően minden év július 1. napja (mely ez évben pénteki napra esik) „Semmelweis-nap”, amely munkaszüneti napnak minősül. Így 2022. július 1-jén, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében munkaszüneti napra vonatkozó munkarend szerint történik a betegellátás.

A SÜRGŐS ESETEKET ELLÁTJÁK

Az ünnepnappal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azt nyilatkozta, hogy a folyamatos egészségügyi ellátás érdekében az egészségügyi szolgáltatók a sürgős esetek ellátását az ügyeleti rend szerint biztosítják, ami az MTI szerint vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint lesz biztosított. Szegeden a Vasas Szent Péter Gyógyszertár lesz nyitva. Fontos ugyanakkor azt is tudni, hogy az év bármely napján, így pénteken is 0–24 órában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai a munkaszüneti napon is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője születésnapján, július 1-jén tartanak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb