Mindenmás

Napi pakk: hidegfront jön, hőség marad, emelkednek a parkolási díjak és zárva lesznek a gyógyszertárak Szegeden

Ma egy hidefront éri el Szegedet, ami zivatarokat és viharos szelet hozhat magával, ám fázni így sem fogunk a Napfény városában, a hőmérséklet marad 30 fok felett. Mától emelkednek a parkolási díjak városunkban, valamint a Semmelweis-nap alkalmából zárva lesznek a gyógyszertárak és az orvosi rendelők is. Készítsd be a kávédat, és miközben kortyolgatod, a Szeged365 továbbra is elhozza neked a legfrissebb napindító híreket!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Annamária, Tihamér, Áron, Gyula, Előd és Olivér nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 204 éve, 1818 óta ezen a napon ünnepeljük a Semmelweis napot, a magyar egészségügy napját, Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának felfedezője, az “anyák megmentője” születésének emlékére.
  • 25 éve, 1997 óta ez a nap a köztisztviselői törvény 1992. július 1-jei életbelépésének emlékére Magyarországon július 1-je a Köztisztviselők Napja.
  • 36 éve, 1986 – ban elindult a Danubius Rádió, Magyarország első kereskedelmi rádióadója.
  • Barnák László 2018. július elseje óta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.
  • 1884. július 1-jén a Szegedi Közúti Vaspálya Rt. 12 kocsival és 20 lóval indította városunkban a tömegközlekedést.
Fotó: kotottpalyan.hu, Szeged Széchényi tér, 1894.

ZIVATAROKKAL ÉS VIHAROS SZÉLLEL JÖN A HIDEGFRONT, DE A HŐSÉGET EZ SEM RIASZTJA EL SZEGEDRŐL

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség még ekkor sem sokat enyhül. Az előrejelzések szerint pénteken is kitart a 38 fok Szegeden, majd szombaton a hidegfront miatt már “csak” 32 fok lesz.

JÖNNEK A SZEGEDI BOSZORKÁNYOK ÉS A TANÁR ÚR KÉREM – PÉNTEKEN STARTOL A SZEGEDI VÍZI SZÍNHÁZ A RAKPARTON

Pénteken startol a Szegedi Vízi Színház. A 18 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait továbbvivő fesztivált két éve indították útjára, és július 1. és 10. között az idei évben is számos előadást szerveznek a Tisza-partra.

MÁTÓL DRÁGULNAK A PARKOLÁSI DÍJAK SZEGEDEN

Július 1-től, vagyis péntektől új parkolóbérletek kerülnek bevezetésre és változnak a díjtételek a közterületi fizetési parkolási rendszerben – írja az SZKT hétfői sajtóközleményében, amelyben azt is kiemelték, hogy egy korábbi, az önkormányzat által módosított rendelet lép ezzel hatályba, mivel a Covid-miatti veszélyhelyzet pénteken jár le.

MA VAN A SEMMELWEIS-NAP: ZÁRVA LESZNEK AZ ORVOSI RENDELŐK ÉS A GYÓGYSZERTÁRAK SZEGEDEN

Pénteken, az egészségügyi dolgozók ünnepén zárva lesznek a szak- és háziorvosi rendelők, valamint a gyógyszertárak az országban, így természetesen Szegeden is. Az SZTE honlapján azt írják, hogy július 1-jén, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében a munkaszüneti napra vonatkozó munkarend szerint történik a betegellátás.

ÁRAT EMEL A TISZAVIRÁG SPORTUSZODA, A VÁROSI SPORTUSZODA ÉS AZ ANNA FÜRDŐ IS

A Tiszavirág Sportuszoda az elmúlt hetekben a Vizes Világbajnokság vízilabda mérkőzéseinek és edzéseinek adott otthont, a Városi Sportuszoda pedig a válogatottak és a sportegyesületek felkészüléséhez szolgált helyszínül, ezért nem volt könnyű helyzetben, aki rendszeresen úszással mozgatja át magát reggelente vagy a nap végén – írja a Szegdi Sport és Fürdők csütörtökön kiküldött sajtóközleményében, amelyben hozzátették, hogy áremeléssel ugyan, de július elsejétől nyitnak meg Újszegeden a nagyközönség számára.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ai nude
'Fel a tetejéhez' gomb