KikapcsVideo365

Koncerthelyszínek, 3D-s dinoszaurusz park és ásotthalmi emléktúra – besurrantunk a Magyar Sziget Fesztivál leendő birodalmába

Július 27. és 30. között a Bűbáj Földjén felforrósodik a hangulat, hiszen elstartol a 19. Magyar Sziget Fesztivál az ásotthalmi Gárgyán-erdei pihenőpark fáinak hűsítő árnyékában. A fesztivál előkészületei már teljes gőzzel folynak, mi pedig Spigut Tamás, főszervezővel besurrantunk a helyszínre, hogy körbevezessünk titeket a fesztivál területén.

MÁR KÉSZÜL A NAGYSZÍNPAD HELYE ÉS EGY LÁTVÁNYOS ATTRAKCIÓ, A 3D-S DINOSZAURUSZ PARK

Ahogy közeleg a nyár, egyre izgatottabban várjuk a Magyar Sziget Fesztivált, ezért nem is bírtunk tovább magunkkal, megnéztük a saját szemünkkel a helyszínt, mely igaz, most még a természet átható csendjével köszöntött ránk, de hamarosan megtelik élettel, a fesztiválozók hangos zsongásával.

A Gárgyán-erdei pihenőparkkal szembeni területen már javában folynak az előkészületek, itt kerül ugyanis kialakításra a nagyszínpad és mellette egy egyedülálló attrakció, amely nemcsak a gyerekek kedvence lehet, hanem valamennyi fesztiválozót ámulatba ejthet, egy 3D-s dinoszaurusz park készül.

A KISSZÍNPAD AD OTTHONT TÖBBEK KÖZÖTT A HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS KULTURÁLIS PROGRAMOKNAK

Innen szembe áthaladva, már az erdő fái között sétáltunk, ahol, mint Spigut Tamástól megtudtuk, helyet fog kapni a kisszínpad, ahol a koncertek mellett nemzeti kerekasztal beszélgetések, különböző hagyományőrző, kulturális előadások és programok nyújtanak kikapcsolódást a látogatóknak, sőt még diszkó is fog hajnalonként felhőtlen szórakozást kínálni a kevésbé rockosabb dallamok kedvelőinek.

A FESZTIVÁL A RÉGI HAGYOMÁNYOKHOZ HŰEN SZÍNES PROGRAMOKKAL KÉSZÜL AZ EGÉSZ CSALÁD SZÁMÁRA

Spigut Tamás elmondta, a régi Magyar Szigetek hagyományait őrizve a rendezvényre várják a családokat is, hiszen színes programokkal készülnek akár a legkisebb fesztiválozóknak is. Lesz gyereksarok, de a hagyományőrző programok, mint például a betyárok bemutatója is látványos szórakozást kínál számukra.

ÁSOTTHALMI EMLÉKTÚRA TESZI TELJESSÉ A FESZTIVÁLÉLMÉNYT

És ez még nem minden: a fesztiválozók emléktúrán vehetnek részt, amely keretében megismerkedhetnek Ásotthalom történelmi jelentőségű látványosságaival. Külön buszjáratok fogják szállítani az érdeklődő vendégeket a település nevezetességeihez, mint például a Délvidéki Emlékparkba, a Rongyos Gárda emlékműhöz, Szilágyi Mihály szobrához, a Pipas’ batátachips gyárhoz, melyről a nagyszínpad is a nevét kapta, nem utolsó sorban pedig a Bűbáj Élménybirtokra, ahol a legendás Rózsa Sándor Élményház és a Tömörkény-ház nyújt bepillantást a település, a vidék múltjába.

A Magyar Sziget Fesztivál Ásotthalmon, a bűbáj földjén július 27-én startol el és tart egészen 30-ig. Többek között olyan fellépők garantálják a felejthetetlen hangulatot, mint a

A fesztiválra a 4 napos bérlet elővételben 17.990 Ft, a napijegy pedig 5.500 Ft-ba kerül. A jegyeket elővételben IDE kattintva éred el.

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Magyar Sziget Fesztivál Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb