Közélet

Joób Márton személyesen is kijelentette: ebben a formában nem támogatja a parkolási rendeletet

Reggel 9 óta zajlik a menetrend szerinti közgyűlés a Széchenyi téren, melynek fő témája a két lépcsős drágulással, egyben egy vadonatúj parkolási zónával járó parkolási rendelet. Az esemény előtt azt prognosztizáltuk, hogy a Botka László politikai szövetségébe tartozó Joób Márton szembe fog menni a rendelettel, a képviselő felszólalása után mindez be is igazolódott. Mint az egykori olimpikon kifejtette, ebben a formában nem támogatja a terveket, ezáltal azt sem, hogy fizetőssé tegyék a Torontál teret.

“Mindent meg fogok tenni, hogy ez ne így legyen. Várjuk ki a végét!” – fogalmazott Joób Márton, szegedi politikus az Újszeged az én otthonom nevű Facebook csoportban, arra a bejegyzésre reagálva, miszerint Újszegeden, a város több pontjához hasonlóan, a kék zóna bevezetésével, fizetőssé válhat a parkolás a Nagykörúton túli utcák egy részén is.

Az egykori többszörös világbajnok síkvízi kenus a fenti gondolatmenetet folytatva arról beszélt hétfő délelőtti felszólalásában, hogy ebben a formában nem tudja támogatni a rendeletet, a fő érve az volt, hogy nem történt széles körű egyeztetés a témában. Mint mondta, ha a városvezetés időt hagyott volna a dologra, lehetett volna konszenzusos rendelettervezet, ehelyett komoly feszültség lett az egészből.

A politikus szerint amennyiben fizetős lesz a Torontál tér, el kell gondolkodni egy hasonló P+R parkoló kialakításán.

Korábbi cikkeink a mai közgyűlésről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb