Közélet

Jelentősen nőtt a szálláshelyek forgalma a vizes VB alatt Szegeden

A részben Szegeden megrendezett 19. FINA Világbajnokság ideje alatt látványosan emelkedett a külföldi vendégek száma a versenyszámokban érintett városokban, Szegeden például 38%-kal június első két hetéhez képest – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

ÖSSZESEN 578 EZER VENDÉGÉJSZAKÁT REGISZTRÁLTAK A SZÁLLÁSADÓK

A június 17. és július 3. között zajló vizes világbajnokságnak Budapest mellett Debrecen, Sopron és Szeged adott otthont. A hazánkba érkező sportolók, csapattagok és látogatók jelentősen emelték az egyébként is folyamatosan növekvő vendégforgalmat mind Szegeden, Budapesten, és a többi vidéki helyszínen. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján összesen 578 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók a versenyeknek otthont adó településeken.

SZEGEDEN 18 EZER VENDÉG 30 EZER VENDÉGÉJSZAKÁT TÖLTÖTT EL

Mint írták, Szegeden a vizes VB ideje alatt 18 ezer vendég 30 ezer vendégéjszakát töltött el. Így 38%-kal több vendég, 20%-kal magasabb vendégéjszakaszám realizálódott június első feléhez képest. A város forgalmának 58%-át a belföldiek adták. A bajnokság ideje alatt nőtt a külföldi turisták aránya, sokan utaztak ide Németországból, Csehországból és Romániából.

A TÖBBI HELYSZÍNEN IS NÖVEKEDTEK A SZÁMOK

Az elemzés szerint a külföldi vendégek száma Budapesten 30%-kal, Debrecenben 37%-kal, Sopronban pedig 150%-kal nőtt június első két hetéhez képest. A fővárosban az angol, a német és az amerikai vendégek voltak a legtöbben.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb