Sport

A jövő hét elején, feleségével és gyermekével költözik Dél-Koreába a forráskúti focihős, Ádám Martin

A dél-koreai Ulszan Hyundai labdarúgócsapatához igazolt Ádám Martin legfőbb célja, hogy gyorsan beilleszkedjen és egy jó idényt teljesítsen új együttesében. Az OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, sok ideje nincs akklimatizálódni, mivel a Koreai Köztársaságban jelenleg is zajlik a bajnokság. Mint kiderült, családjával együtt költözik Dél-Koreába.

    

EZ EGY UGRÓDESZKA IS LEHET ÁDÁM MARTINNAK

“Egymás után jönnek a meccsek, úgyhogy egy-két hét alatt be kell illeszkedni, de edzésben vagyok, és amint kiérek, számíthatnak rám, ha a csapatnál is úgy gondolják” – mondta a 27 éves csatár, aki azt is elárulta, hogy feleségével és gyermekével költözik Dél-Koreába. “Ha sikerül jó szezont teljesíteni, akkor ez akár egy ugródeszka is lehet. Úgy gondolom, hogy van ennél feljebb, de először ezt a szintet szeretném megugrani” – mondta a hatszoros válogatott Ádám, és hozzátette, Marco Rossi szövetségi kapitány azt tanácsolta neki, hogy olyan bajnokságba igazoljon, ahol fizikálisan előre tud lépni, valamint folyamatos játéklehetőséghez jut.

AZ EGYIK LEGFONTOSABB AZ, HOGY A VÁLOGATOTTBAN IS SZEREPELHESSEN

“Ázsia egyik legjobb csapatáról beszélünk, amely két éve még ázsiai Bajnokok Ligáját nyert, és most is vezeti a dél-koreai bajnokságot” – fogalmazott a támadó, és hangsúlyozta: számára az egyik legfontosabb, hogy a válogatottban szerepelhessen, mert “büszke magyar”. Az Ulszanra előrelépésként tekint, mert erősebb bajnokságba igazolt, ahonnan szerinte jó teljesítménnyel vissza lehet kerülni Európába. Ádám Martin elmondta, vannak erős fizikumú védők a dél-koreai ligában is, de megpróbálja kihasználni a fizikai adottságait. Új együttesében a 63-as mezszámot választotta édesanyja születési éve miatt. A csatár egyelőre még Magyarországon van, vízumának kiállítása zajlik, várhatóan a jövő hét elején tud majd kiutazni a Koreai Köztársaságba. Az Ulszan Hyundai hétfőn jelentette be, hogy szerződtette Ádám Martint, kedden pedig azt is közölte, hogy megvált másik magyar játékosától, Koszta Márktól.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb