Szegedi Arcok

“Szívmelengető volt látni, ahogy Olaszországban együtt táncol az orosz és az ukrán léggömbművész” – Csatai Gergő, szegedi Guinness-rekorder lufihajtogató eddigi legrangosabb elismeréséről mesél

“Léggömb művészként talán ez az eddigi legnagyobb elismerésem” – írta Facebook posztjában Csatai Gergő, szegedi Guinness-rekorder lufihajtogató, aki pályafutása legnagyobb szakmai érdemében részesült, amikor kimondottan őt kérte fel a világ harmadik legnagyobb léggömbgyára, az olaszországi Gemar Balloons 2023-as kampányának megvalósításához. A rangos eseményről Olaszországból hazatérve maga a művész mesélt nekünk.

A FELVÉTELEK PONTOS HELYSZÍNE JELENLEG MÉG TITKOS

Mint ahogy Gergő elmesélte, a gyár felkérésére július 3. és 10. között a világ léggömb nagyköveteivel közösen elkészítették a cég Imagine 2023 névre hallgató kampányát, ami a vállalat teljes jövő évi média megjelenését magába foglalja, beleértve a fotókat, videókat, sőt egy egészen egyedülálló naptár létrehozását is. Magának a munkának egy gyönyörű szép olaszországi helyszín adott otthont, amelynek a neve jelenleg még titkos, a szegedi Guinness-rekorder lufihajtogató nem is árulhatta el azt nekünk, annyi biztos, hogy egy Rómától másfél órányira fekvő kis falu mellett került sor a fotózásokra és a felvételek leforgatására.

12 LÉGGÖMBMŰVÉSZ ÉRKEZETT A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL AZ ESEMÉNYRE

A naptár megvalósításához 12 léggömbművészt hívott meg a cég a világ minden tájáról, mint például Kolumbiából, Brazíliából, az Egyesült Államokból, Angliából, Svájcból, sőt Ukrajnából, de még Oroszországból is érkeztek. Mindenki kapott egy-egy hónapot, Gergőé lett a május. Az adott hónap jelenetét pedig a művészek tervezhették meg a dekorációs elemektől kezdve a beállításokig mindent. Gergő elárulta, ő egy kinti, erdőben játszódó lufi jelenettel készült, melyet fotókon és videókon örökített meg a stáb.

“MÉLY SZAKMAI MEGBECSÜLÉST JELENT SZÁMOMRA, HOGY SZEMÉLYESEN MEGHÍVÁST KAPTAM AZ ESEMÉNYRE”

“Én azt gondolom, hogy volt már rengeteg szakmai díjam, elismerésem a közönségtől, bekerültem a Guinnes Rekordok Könyvébe is, viszont azért tekintem azt, hogy meghívást kaptam ebbe a kampányba az eddigi legnagyobb elismerésemnek, mert bekerülni egy olyan csapatba, mely egy válogatott, világszinten említésre méltó művészekből áll, az úgy gondolom, hogy egy olyan szintet képvisel, ami szakmailag is elismerendő. Rangot, nagyon mély szakmai megbecsülést jelent számomra” – vallja a szegedi lufihajtogató.

“SZÍVMELENGETŐ VOLT, HOGYAN TALÁLTAK EGYMÁSRA AZ EMBEREK”

Gergő azt is elárulta, remekül érezte magát a kint töltött egy hét alatt. A művész imádja az olasz konyhát, így külön élmény volt számára, hogy végigkóstolhatja az ottani gasztronómiai különlegességeket, emberileg és szakmailag pedig olyan barátokra tett szert, amelyet soha nem fog elfelejteni. “Elképesztő volt azt látni, hogy a Covid után, hogyan tudunk egymásra találni. Sőt, amikor a szervezők felvettek a reptéri transzferről, akkor a bal oldalamon egy Ukrajnából menekült léggömbművész ült, akinek a fia jelenleg is harcol a háborúban, a jobb oldalamon pedig egy orosz kolléganő, aki az ukrán határ közelében él és amikor kitört a háború arra ébredt, hogy rakéták zúgnak el a házuk felett. Ők ketten jó kedélyűen, a könnyekig nevetve, viccelődve beszélgettek. Annyira szívmelengető volt ezt látni, hogyha egy valamit fogok csak elmesélni az unokáimnak, akkor biztosan ez lesz” – idézte fel a lufihajtogató.

A NYOMTATOTT NAPTÁR A TERVEK SZERINT MÁR IDÉN DECEMBERBEN MEGJELENHET

Gergő azt is elárulta, jövőre, 2023-ban minden hónapban meg fog jelenni egy-egy művésznek a munkája, ezért is lett naptár jellege az egésznek. A nyomtatott naptár már idén decemberben elérhető lesz a nagyközönség számára, a backstage videók és fotók pedig minden hónap aktuális naptárképéhez fognak publikálásra kerülni.

SZEGED365 PODCASTINTERJÚ CSATAI GERGŐ, SZEGEDI LUFIHAJTOGATÓ MŰVÉSSZEL

Hallgasd meg a teljes beszélgetésünket Csatai Gergővel, melyből még több érdekességet megtudhatsz a Guinnes Rekorder lufihajtogató olaszországi útjáról.

A képeket köszönjük Gergőnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb