Kikapcs

Idén újra sárgába borul majd a Tisza, avagy jön a Pizza Monkey VII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny Szegeden

Idén már hetedik alkalommal borul majd sárgába a Tisza. Szeptember 3-án a szegedi Rotary Club szervezésében ismét sor kerül az immáron hagyományos Jótékonysági Gumikacsa Versenyre a Napfény városában, amely nemcsak látványában egyedülálló jelenség, hanem jótékonysági célokat is szolgál, olvasható a Rotary Club Facebook oldalán.

SZÍVBETEG GYERMEKEK ÉLETMENTŐ MŰTÉTJÉT TÁMOGATJÁK A RENDEZVÉNNYEL

A Rotary Club Szeged Dóm információi alapján, az eseményre szeptember 3-án, a Tiszai Halfesztivállal egyidőben kerülhet majd sor. Mint mondta, az idei jótékonysági kacsaúsztatással a Gift of Life program keretein belül szívbeteg gyermekek életmentő műtétjét támogatják majd. A szervezők pedig már nagy gőzzel készülnek a kacsaúsztató versenyre, mint Facebook posztjukban írták, megkezdődött a kacsák számlálása, ellenőrizve, hogy megvannak-e hiánytalanul a soron következő futamra.

5000 KACSÁT ENGEDNEK MAJD A TISZÁRA

A jótékonysági futamon 5000 sárga színű, egyedi sorszámmal ellátott gumikacsát engednek a Tisza felszínére, amelyek a folyó sodrásának köszönhetően elindulnak a kijelölt cél irányába. A versenypályának jelölt folyószakaszon segítő hajók figyelik, hogy a versenyző kacsák a pályán belül maradjanak. A cél előtt a pályát folyamatosan szűkítik, míg a kacsák elérnek a célhoz, ami egy szűk célkapun vezet át. Így könnyen meg tudják állapítani a versenykacsák sorrendjét.

Hamarosan tehát újabb izgalmas futamnak lehetünk szemtanúi a Tiszán, de addig is, nézd meg, hogyan úsztak a gumikacsák ezrei tavaly:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb