Közélet

“Üvöltözős” megbeszélésen csavarták ki Vitézy kezéből az NKK-t, Lázár János embere kerül a cég élére

A Technológiai és Ipari Minisztériumtól (TIM) az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) felügyelete alá kerül Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) – értesült a Városi és Elővárosi Közlekesi Egyesület (VEKE). A szakmai szervezet Facebook-posztja szerint a döntést egy „üvöltözésbe torkolló” megbeszélés után hozta meg a kormány, írja az Átlátszó.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében az NKK Zrt. felett a tulajdonosi jogköröket a jövőben már nem a TIM, hanem a BÉM gyakorolja.

A döntés mögött szerintük az állt, hogy a céget vezető Vitézy Dávid „sok mindenkivel veszett össze és sokakat alázott meg.” A VEKE szerint ezzel a a cég „egyik lábát”, a tervezési, beruházási területet „kirúgták”. Hogy a „másik lábbal”, a közszolgáltatások szervezésével és megrendelésével mi lesz, egyelőre nem tudni.

A szervezet úgy értesült, a változások egyik folyamányaként

„péntektől már Lázár János embere lesz a cég élén”.

Mint a portál emlékeztet, Vitézy Dávidot az új kormány megalakításakor közlekedésért felelős államtitkárnak nevezték ki a TIM-be. Az NKK vezetéséről akkor lemondott, ám a cég eddig a TIM – és így Vitézy – felügyelete alatt állt. 

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: stapelstein balance board
'Fel a tetejéhez' gomb