Mindenmás

Napi pakk: karistoljuk a 40 (!) fokot, életbe lépett a vörös kód, jön az SZTE Pont Ott Parti

A hét további részében, így csütörtökön is velünk marad a napsütés és a tomboló kánikula Szegeden. Az előrejelzések szerint akár 38 fok is lehet ma városunkban, készülj fel: pokoli meleg lesz. Sőt, a tartós hőhullám miatt mától életbe lép a vörös kód is és a Pont Ott Partin is lehet pörögni a Dugonics téren. Igyál egy jó feketét, edd meg a pirítóst és tarts ma is a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Dániel, Daniella, Angéla, Elina, Ilona, Júlia és Léna nevű olvasónknak! Születésnaposokból sincs hiány mára:

  • 123 éve született Ernest Miller Hemingway Nobel-díjas amerikai író (Akiért a harang szól, Az öreg halász és a tenger),
  • 71 éve Robin Williams, Oscar-díjas amerikai színész (Jó reggelt Vietnam!, Mrs Doubtfire),
  • 45 éve pedig Bíró Eszter énekesnő, színésznő.

AKÁR 38 FOK IS LEHET SZEGEDEN

Fokozódik a kánikula Szegeden, csütörtökön 34-38 fokos hőségre készülhetünk. Továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb késő délután nyugaton növekedhet meg kissé a felhőzet, de zápor, zivatar kialakulása itt sem várható. Az északias szél napközben keleten, este északnyugaton élénkülhet meg.

ÉLETBE LÉP A VÖRÖS KÓD

Csütörtök reggeltől hétfő estig ismét életbe lép a “vörös kód” – közölte a Belügyminisztérium. Mint írták, figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzésére és az országos tisztifőorvos hőségriasztására, csütörtökön 8 órától hétfőn 20 óráig kiadták a vörös kód figyelmeztetést a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül.

PONT OTT PARTI ÉS A PONTHATÁROK VÁRNAK A DUGONICS TÉREN

Idén is együtt ünnepelhetik a középiskolás diákok a felvételi ponthatárok kihirdetését Szegeden. Mint kiderült, az idei Pont Ott Partit július 21-én, csütörtökön tartják a Dugonics téren. Minden programot megtalálsz a cikkben:

JÖNNEK A RÉSZLETEK

Telexnek adott interjút Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki többek között azt is elmondta, hogy ma jelennek meg a rezsicsökkentés korlátozásáról szóló kormányrendelet részletei. A politikus arról beszélt, hogy súlyozott átlag alapján kalkuláltak, magyarán, azokat a fogyasztókat, akiknél kiugróan alacsony, vagyis 400 köbméter alatti a gáz – vagy villanyhasználat, nem vették figyelembe.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: สมัคร LSM99
'Fel a tetejéhez' gomb