Kikapcs

Chicago Szegeden, de most nem úgy: már a Szegedi Nemzeti Színházban próbálnak a világhírű musical szereplői

“Chicago, Szegeden” – írtuk le nem kis mennyiségben (főként bűnügyi témájú híreink esetében) a Szeged365 Társalgó felhasználói szerint, akik a napokban a leggyakrabban elpufogtatott Szeged365 – ös szófordulatokról tartottak szavazást az említett közösségi média csoportban. A Chicago kifejezés ezúttal tényleg nem valamiféle rendőrségi hírre vonatkozik, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői hírül adták, már Szegeden próbálnak a világhírű dzsesszmusical szereplői, akik elsőként a Szegedi Nemzeti Színház színpadát vették birtokba.

Az első próbát csütörtökön ejtették meg a Szegedi Nemzeti Színház színpadán, ahol Barnák László főigazgató és Béres Attila rendező köszöntötte a színészeket. A csapatnak nincs sok ideje, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljének bemutatóját augusztus 12-én tartják a Dóm téren, ezt követően még öt este láthatja a közönség, így augusztus 20-án a darab zárja a fesztivál idei évadát.

A musical főszerepeiben a hazai színházi élet népszerű, változatos műfaji háttérrel rendelkező művészei játszanak majd:

  • a revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert látható,
  • akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán,
  • Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.

A színművészek nem először lépnek a Szabadtéri Játékok színpadára. Nagy Ervin a Leányvásár és a Marica grófnő operettekben mutatta meg sokoldalú tehetségét. Ónodi Eszter olyan nagyszabású prózai előadásokban szerepelt, mint a III. Richárd és Az ember tragédiája. Janza Kata pedig közönségkedvenc musicalekben játszott: a Rudolf, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Jekyll és Hyde, az Elfújta a szél, az Apáca Show és természetesen az Elisabeth főbb szerepeiben.

Fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb