Közélet

Sötétbe borult Odessza, vasárnapra virradó éjjel elment az áram a városrészben

“Tutira a fekete párduc harapta el a kábelt” – írt ránk hajnal 1 körül Attila, akit még legalább egy tucatnyi Szeged365 olvasó követett, a beszámolók alapján éjfél környékén elment az áram Odessza nagy részén. Az ügyben az MVM is megszólalt, a vállalat arról számolt be, hogy a Vakok Intézeténél lévő 10 kV-os kábelen lépett fel hiba az éjszaka folyamán, emiatt hosszabb kiesés történt, több transzformátor pedig fogta magát és lekapcsolt.

“Kollégáink nagy erőkkel dolgoznak, hogy mihamarabb minden ügyfelünket újra el tudjuk látni villamos energiával Szegeden, ahol a Vakok Intézeténél lévő 10 kV-os kábelen hiba lépett fel az éjszaka folyamán, emiatt hosszabb kiesés történt, több transzformátor lekapcsolt” – írta az MVM vasárnap délelőtt 10 körül. A javítás földmunkákkal jár, az áramszolgáltató hét aggregátorral és hálózati átterhelésekkel biztosítja a villamosenergia-ellátást.

Szeged365 olvasói beszámolók alapján jelenleg így fest a helyzet:

  • “A Vedres utcában nálunk még mindig szoszi. Pár házzal arrébb arról számoltak be, hogy náluk már helyreállt, nálunk még mindig semmi. Leolvadt a hűtő, szívás van.” (Tibi, 19:10)
  • “Az éjszaka áram nélkül telt, aztán reggel jött a felkapcsolunk-lekapcsolunk játék. 10-15 perc áramszünet, aztán 3-4 perc, amíg volt áram, ez így ment felváltva. Most már jó lenne ha összejönne a dolog.” (Adél, 18:25)
  • “Köszönet az MVM – es munkásoknak, gondolom, nekik se ez volt a vágyuk vasárnap! Ami viszont nem jó, hogy a kihozott aggregátor 3-4 óra pöfögés után bedobta a türcsit” (Attila, 17:45)
  • “Hello 365, Vedres utca helyreállt, van áramunk!” (Tücsi, 18:40)
  • “Az Alsó-Kikötő soron megadta magát a kihozott aggregátor. Remélem nem fürdünk hideg vízben ma este.” (Kornél, 18:30)

Az éjszaka nekünk küldött olvasói fotók alapján már éjjel 2 környékén elkezdték a munkát a helyszínen:

Az alábbi fotókat az MVM töltötte fel a közösségi média oldalára:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb