KikapcsVideo365

“Nyeljétek a port” – a Tankcsapdával robbantott a Magyar Sziget pénteken, exkluzív Szeged365 interjú Lukács Lacival

“Nyeljétek a port” – mondta nevetve Lukács László, a Tankcsapda frontembere, pénteki koncertje előtt a Gárgyán-erdei pihenőparkban Ásotthalmon. A fesztiválozók talpa alatt valóban csapzott a por, akkorát ment a már több mint három évtizede, a rock magyar legendájaként ismert zenekar koncertje a Magyar Sziget Fesztivál nagyszínpadán. Az együttes történetében két szempontból is újdonság volt ez az este, ugyanis először léptek fel a Magyar Szigeten és Ásotthalmon is. A koncert előtti percekben az együttes frontemberét, Lukács Lacit faggattuk.

ELŐSZÖR ÁSOTTHALMON

Ilyen még nem volt Ásotthalmon. A nagyközség életében először fogadta a rock nagy legendáját, a Tankcsapdát. Péntek este szép számú tömeg gyűlt össze a nagyszínpad előtt, az ízig-vérig rockerek mellett a szüleik nyakában izgatott várakozással sasoltak a back stage felé a gyerekek, arra várva, hogy megpillantsák Lukács Laciékat. Úgy tűnik a zenekar szeretete teljesen kortalan, sőt kemény rockernek sem kell ahhoz lenni, hogy az ember rekedtre ordítsa magát a szűk egy órás fellépés alatt.

BULI ELŐTT EGY KÉZFOGÁS ÉS MÁR MENNEK IS FEL A SZÍNPADRA

Lukács Laciék mindössze pár perccel a koncert előtt futottak be, majd álltak szinte rögtön színpadra. Mint ahogy a frontember elmondta, nincsen különösebb koncert előtti rituáléjuk, mindenkinek megvan a saját ritmusa, talán annyi mondható el, hogy a buli előtt egymás kezét megfogják és már mennek is fel a színpadra.

SZEPTEMBERBEN DUPLA KONCERTTEL ÜNNEPLIK A LEGJOBB MÉREG CÍMŰ LEMEZ 30. SZÜLINAPJÁT

Azt is megtudhattuk, idén már éppen 30 éve, hogy megjelent a zenekar Legjobb méreg című lemeze, ami azóta a Tankcsapda védjegyévé, egyfajta monolittá vált, nemcsak a zenekar történetében, hanem az elmúlt három évtized magyar rock zenéjében is egy meghatározó darab lett. A különleges évfordulóra pedig egy nagyszabású dupla koncerttel készülnek szeptemberre a srácok, ahol a közönség bulizhat egy hatalmasat a Legjobb méreg album valamennyi számára. Lukács László elárulta, erre egyedül csak ezen a két koncerten lesz lehetősége a rajongóknak.

A MAGYAR SZIGET FESZTIVÁL ALKALMÁBÓL SZEGEDI PLETYKÁK ROVATUNKAT IS KIVITTÜK ÁSOTTHALOMRA

“Még ha nem is vagyunk annyira azonosak, akkor is k@rva jó együtt lenni” – válaszolta az egyik látogató a 19. Magyar Sziget Fesztivál harmadik estéjén arra a kérdésünkre, mennyire összetartóak a magyarok. Szegedi Pletykák rovatunkat ezúttal elvittük Ásotthalomra és a pénteki napon a nagyon várt Tankcsapda koncert előtt faggattuk a résztvevőket.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb