Közélet

Tram-Train meglepetés, hétfő reggelre: nem működik a fedélzeti bankkártyás fizetés a járatokon (amelyek mától fizetősek) (frissítve)

Az előzetes tervekkel ellentétben nem működnek a fedélzeti automaták a ma üzemkezdettől fizetős tram-traineken, ezért az utazók nem tudnak bankkártyával jegyet vásárolni – adta hírül vasárnap késő este a Szegedi Közlekedési Társaság, mint írják, a baki oka az, hogy az egyik beszállító megcsúszott az alkatrész leszállításával.

“Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy a bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító, a vasútvillamos járműveken elhelyezésre kerülő fedélzeti automaták beüzemelése még folyamatban van. Azokból a jegyvásárlási lehetőség, sajnos, az előzetes tervekkel szemben, alkatrész beszállítói késése miatt még nem lesz elérhető 2022. augusztus 1-jétől. Az SZKT és a MÁV-START mindent megtesz annak érdekében, hogy a fedélzeti jegykiadó automaták mihamarabb üzembe állhassanak. Az ebből eredő esetleges kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük” – szól a vállalat közösségi média oldalára vasárnap este 10 után kitett poszt.

MUTATJUK, HOL ÉS HOGYAN TUDSZ JEGYET VENNI, AMÍG NEM TÉRNEK ÉSZHEZ A FEDÉLZETI AUTOMATÁK

Az SZKT bejegyzése kiemeli, hogy a vasútvillamos járatok Szeged közigazgatási határán belüli utazás esetén a szegedi városi jegyekkel, bérletekkel természetesen továbbra is igénybe vehetők.

A hiba elhárításáig az alábbi jegyvásárlási lehetőségek közül lehet választani:

  • a vonal mentén vasúti jegypénztár található Szeged vasútállomáson, Szeged-Rókuson, Hódmezővásárhelyi Népkert és Hódmezővásárhely vasútállomásokon,
  • az egyszeri utazásra érvényes jegyek az utazás megkezdése előtt megvásárolhatók a MÁV app és az új Elvira felületén is,
  • a jegyvásárlási lehetőség adott a MÁV-START automatáiból az alábbi megállóhelyek peronján, illetve közelében is:
  • Szegeden az Aradi vértanúk tere, Széchenyi tér, Anna-kút, Vásárhelyi Pál utca, Rókus vasútállomás megállóhelyeken,
  • Hódmezővásárhelyen minden megállóhelyen,
  • és az algyői tram-train megállónál.

FRISSÍTVE: NEM MŰKÖDIK AZ AUTOMATA A RÓKUSI TEMPLOM MEGÁLLÓNÁL

Reggel 7 után írt a Szeged365 Facebook oldalon Fruzsina, aki szerint ha valaki a Rókusi templom megállóba akarna jegyet venni, készüljön előre: nem működik az automata.

A mától fizetős tram-train részletes díjszabását IDE kattintva találod meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb