Közélet

Döntött a nép: Hódmezővásárhelyen sem lesz tűzijáték az Államalapítás Ünnepén, a rászorulók megsegítésére költik a pénzt

460 nem és 41 igen szavazattal utasították el – 8 tartózkodás mellett – a vásárhelyiek az augusztus 20-i tűzijáték megrendezését. Az így felszabadult másfél millió forintot is a helyi rászorultak segítségére költi el az önkormányzat – írta szerdán délután a Hódpress.

Mint kiemelték, a Vásárhelyi Valóság pénteken megjelent számában közzétett szavazócédulákat a városházán, a könyvtárban, a művelődési házban, orvosi rendelőkben, a Serház téri idősek otthonában, a strandon és a Jovány buszokon elhelyezett szavazóládákba lehetett bedobni. Ezt kedd délután 4 óráig összesen 509-en tették meg. A ma délutáni urnabontást követő szavazatszámláláson derült ki, hogy a voksolók közül 460-an arra szavaztak, hogy ne legyen tűzijáték, 41-en, hogy legyen, míg egyik lehetőséget sem megjelölve – azaz tartózkodásukat kinyilvánítva – 8-an dobták be a szavazócédulájukat.

MÁR A MEGPÁLYÁZOTT TŰZIJÁTÉKRÓL SZAVAZHATTAK A HELYIEK

“Egy már megpályáztatott tűzijátékról szavaztattuk meg a vásárhelyieket, annak ellenére, hogy annak másfél milliós költsége nem terhelte volna meg a város lakosságát, s nagyon sokan szerették volna, ha megrendezzük” – mondta a szavazás eredménye ismeretében Márki-Zay Péter. Vásárhely polgármestere hozzátette: a tűzijáték megrendezése melletti és elleni érveire érkezett reakciók láttán döntött arról, hogy annak sorsáról a vásárhelyiek mondják ki a végső szót. A felszabadult másfél millió forintot többek közt szociális kiadásokra fordítják.

SZEGEDEN SEM LESZ DIRR-DURR AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPÉN

Az egyre súlyosabb gazdasági válság és a rendkívüli szárazság miatt döntöttek úgy, hogy parkolópályára állítják az idei tűzijátékot Szegeden. A tűzijáték megrendezésének a költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére fordítják.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube automation niches
'Fel a tetejéhez' gomb