Blog

Szeged365 árfigyelő: 359 Ft-ról 889 Ft-ra ugrott a tészta ára, avagy ennyibe kerül most egy túrós csusza Szegeden

Az élelmiszerárak gyors ütemű emelkedését szemlélve Szeged365 árfigyelő rovatunkban újra felkerekedtünk és megnéztük, előző, áprilisi vizsgálatunkhoz képest mennyivel emelkedtek meg az alapanyagok árai. A tavaszhoz hasonlóan ismét a túrós csuszát választottuk összehasonlításunkhoz, mely elkészítéséhez ezúttal a Napfény Park Bevásárlóközpontban található Tescot választottuk.

ENNYIBŐL JÖTT KI A TÚRÓS CSUSZA ÁPRILISBAN, MAJD AUGUSZTUSBAN:

  • Túrós csuszánkat 500 grammos fodros nagykocka tésztából készítettük el. A legnagyobb árkülönbséget itt tapasztaltuk, míg áprilisban 359 Ft-ért szereztük be a fent említett tésztát, addig most, augusztusban 889 Ft-ot fizettünk érte. Igaz, a tészta rozslisztből készült, ami egy kicsit emelt az árán, de búzalisztből készült tészta nem is volt a polcokon, amelynek a Tesco online felülete szerint 839 Ft lett volna az ára, így mondhatni nem sokat tudtunk volna rajta spórolni.
  • Az 500 gramm félzsíros tehéntúróért 645 Ft-ot hagytunk ott a kasszánál áprilisban. Ugyanezt most 799 Ft-ért tudtuk beszerezni.
  • A következő tétel egy 450 grammos tejföl volt, amiért a tavasszal 429 Ft-ot fizettünk. Ez a hozzávaló most 519 Ft-ot kóstált.
  • Túrós csuszánkat végül füstölt sertés comb kockákkal spékeltük meg, amelyből 250 grammot vásároltunk 764 Ft-ért. Augusztusi bevásárlásunknál itt sikerült kicsit lefaragni az árakból, a kockázott baconért most 549 Ft-ot fizettünk.

ÖSSZESÍTVE:

Míg áprilisban összesen a túrós csuszáért 2197 Ft-ot fizettünk, addig ugyanennek az ételnek az elkészítéséhez augusztusban 2756 Ft-ot hagytunk ott a kasszánál.

KÖZEL 35%-OS ÉLELMISZER – INFLÁCIÓT MÉRTEK JÚLIUSBAN, 2021-HEZ KÉPEST ENNYIVEL FIZETTÜNK TÖBBET A BOLTOKBAN

Elég aggasztó képet mutatnak a G7 élelmiszerár-mérései hónapról hónapra, és ez alól a július sem volt kivétel. A lap cikkében emlékeztet, áprilisban 20 százalékos, májusban 25 százalékos drágulást mértek a bevásárlásuk során, júniusban ez 30, majd múlt hónapban már közel 35 százalékra emelkedett.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb