Közélet

Ársapka van, üzemanyag nincs – olvasói helyzetjelentés a szegedi kutakról

“Ársapka van, üzemanyag nincs” – írta Béla nevű olvasónk vasárnap 10 környékén, aki a makkosházi OMV kútnál próbált meg tankolni. A helyzetjelentés kísértetiesen hasonló ahhoz, amely tegnap került ki a Szeged365 Társalgó csoportba, az utóbbi fotón az látszott, amint 5-ből 3 csapon “out of order” cetli virít az egyik szegedi töltőállomáson.

Peti tegnapi fotója:

Béla ma reggeli felvételei:

A képeket elnézegetve úgy fest, máris valóság lett Bujdos Eszter pár nappal ezelőtti jóslatából. A Holtankoljak ügyvezetője a héten arról beszélt, hogy a következő egy-két hétben bizonyos mértékű üzemanyaghiány biztosan lesz majd az ország egyes pontjain.

…és tessék.

KEMÉNYÍT A LUKOIL, TOVÁBB KORLÁTOZ A MOL

Maximalizálták az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyiségét a Lukoil-töltőállomásokon, a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – közölte a Világgazdasággal a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft.

A tegnapi szigorítós-korlátozós hírünket követően itt az újabb:

Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba, teljesen függetlenül attól, hogy milyen áron vételez valaki üzemanyagot a kútoszlopnál, derült ki a MOL által küldött válaszokból, közölte szombat este az RTL Híradó.

A mostani döntés azt jelenti, hogy nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni a Molnál napi egynél többször. A Független Benzinkutak Szövetsége azt állítja, képtelenség betartani ezt a szabályt a gyakorlatban.

“Ha valaki tankolt és utána bemegy, bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol-kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?”

– tette fel a kérdést Gépész László elnökségi tag.

“A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait pedig nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg”

– olvasható az olajtársaság közleményében, írja az RTL Híradó.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb