Mindenmás

Napi pakk: marad a kellemes, nyári időjárás Szegeden, telis tele leszünk hullócsillagokkal

Végre kitört a péntek! Ma is velünk marad a kellemes nyári hőmérséklet, bár olykor gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést Szegeden. Még egy kis érdekesség is jutott mára: érkeznek a Perseidák, telis tele lesz hullócsillagokkal az ég városunk felett. Kávét a kézbe, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Zsuzsanna, Tiborc, Fióna, Ince, Kiara, Klára, Liliána, Lilien, Liliom és Tibor nevű olvasónknak. Születésnaposok és évfordulók is jutottak péntekre:

  • 47 éves lett Casey Affleck Oscar-díjas amerikai színész (A régi város),
  • 41 éve hozták forgalomba az első IBM személyi számítógépet,
  • valamint 77 éve annak, hogy megalakult a Magyar Újságírók Szövetsége.

GOMOLYFELHŐK ZAVARJÁK MEG A NAPSÜTÉST SZEGEDEN

Pénteken sok gomolyfelhő lesz felettünk, zápor, zivatar csak helyenként fordulhat elő. Végre veszít erejéből az északkeleti szél is, már csak néhol lehetnek élénk lökések. Hajnalban 8-17 fokot mérhetünk. Délután 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

CSILLAGHULLÁST HOZNAK A PERSEIDÁK

Augusztus 12. és 13. a kívánságok éjszakája lesz Szegeden, telis tele lesz az égbolt felettünk hullócsillagokkal. Érkezik ugyanis a minden évben augusztusban esedékes Perseidák meteorraj, az egyik leglátványosabb csillaghullás, amit szabad szemmel is nyomon követhetünk. Arról, honnan és mikor érdemes az eget kémlelni, Dr. Barna Barnabással, a Szegedi Tudományegyetem csillagászával, a Szegedi Csillagvizsgáló munkatársával beszélgettünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb