Kikapcs

Ennyi volt, Szeged és Vásárhely után Makón is lefújták a tűzijátékot

Szegeden július 26-án jelentették be, hogy nem tartják meg az Államalapítás Ünnepére tartandó tűzijátékot, Vásárhelyen augusztus 3-án tettékjm eg ugyanezt, a sort pedig ma délután Makó követte: Farkas Éva Erzsébet polgármester nemrég tette ki Facebook oldalára, hogy a hagyma fővárosában sem lesz ma este égi parádé. Az okok ez esetben egészen mások voltak, mint Szeged és Hódmezővásárhely esetében:

“…bizonytalan időjárási körülmények.”

“A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal történt egyeztetést követően, a bizonytalan időjárási körülményekre tekintettel, arra a döntésre jutottunk a szervezőkkel, hogy a lakosság biztonsága érdekében, az augusztus 20-án 21 órára, a Csanád vezér térre tervezett tűzijátékot elhalasztjuk” – írta posztjában a polgármesterasszony. Mint hozzátette, a tűzijátékot a Hagymafesztivál keretében, 2022. szeptember 9-én, pénteken, az R-GO koncertje után ejtik majd meg, várhatóan 21:30 órakor.

KORÁBBAN ÍRTUK: A FŐVÁROSI TŰZIJÁTÉKOT IS TÖRÖLTÉK

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs ma délben ülésezett, ahol megbeszélték a fővárosi tűzijáték sorsát. Az ülés végén bejelentették: a kedvezőtlen időjárás miatt lefújják a tűzijátékot.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, a testület vezetője azt is bejelentette, hogy a tervek szerint augusztus 27-én szombaton, 21 órától fogják pótolni az elmaradt tűzijátékot.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb