Mindenmás

Forgalommal szemben, az autópályán menekült egy embercsempész, a kukoricásban fogták el a rendőrök Szeged mellett

A letartóztatását indítványozták annak a férfinak, akit a héten embercsempészés közben kaptak el a rendőrök – közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Mint kiderült, szerdán este a rendőrök ellenőrizni akarták a gyanúsított kocsiját Domaszék mellett, ő azonban nem állt meg a jelzésre és inkább menekülőre fogta. Az autópályára forgalommal szemben hajtott fel, végül pedig egy közeli kukoricásban fogták el.

A közlemény szerint szerdán a gyanúsított, és a társa egy személyautóval, az esti órákban Domaszék térségébe, egy erdős területre hajtottak, azért, hogy a társaik által a zöldhatáron átsétáltatott külföldieket vegyenek fel és őket tovább szállítsák. Elindulásuk után a járművüket a rendőrjárőr ellenőrizni akarta, azonban az elkövetők a megkülönböztető fény-és hangjelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdtek, majd az autópályára forgalommal szemben felhajtottak, melyről a röszkei lehajtónál tértek le.

A KUKORICÁSBAN BUJKÁLVA KAPTÁK EL

A közleményben azt írják, hogy itt egy nádas- bokros részen, hirtelen megálltak, és az autóból a gyanúsított és azt addig vezető társa kiugrottak és elfutottak. A gyanúsítottat a rendőrök a közeli kukoricásban bujkálva fogták el. A járműben szállított 10, magát török illetve 2, magát szír állampolgárnak valló külföldi az intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A járási ügyészség a minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés tényes és veszélye valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

Korábban is volt már hasonló eset:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb