Közélet

Több mint félmilliárd forintért szállásol el Szegeden a megyei főkapitányság 50-55 török rendőrt

A megyei főkapitányság 50-55 török rendőrt szállásol majd el Szeged területén az elkövetkezendő egy évben. Igaz, cseh rendőrök is érkeztek volna, csakhogy az elszállásolásukat nem sikerült megoldani a városban, derül ki az uniós közbeszerzési értesítő friss számából, írta meg a Magyar Hang.

18 EZER VENDÉGÉJSZAKA, 530 MILLIÓ FORINT

Török és cseh rendőröknek keresett Szegeden otthont a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, de csak az előbbieknek tudott szállást intézni. A dokumentum szerint ez azt jelenti, hogy a megyei főkapitányság 50-55 török rendőrt szállásol majd el Szeged területén, a szerződéskötéstől számolt egy éves időtartamban, vélhetően azért, hogy ők is részt vegyenek a déli határszakasz védelmében. A szerződéskötésre augusztus 25-én került sor, így a török egyenruhások jövő nyárig biztosan Szegeden tartózkodnak. Ez 18 000 ezer vendégéjszakát jelent, melynek költsége nettó 530 millió forint.

FEDEZETHIÁNY MIATT HOPPON MARADTAK A CSEH EGYENRUHÁSOK

A török rendőrök mellett körülbelül 40-50 közötti cseh egyenruhást is vártak, azonban fedezethiány miatt ez nem valósulhatott meg. Az ő költségük 14 400 vendégéjszakával számolva nettó 370 millió forintos keretmegállapodást jelentett volna.

A TÖRÖK CSAPAT, NEMCSAK A CSEHEKKEL SZEMBEN, HANEM MÉG A MAGYAR RENDŐRÖK NAGYLAKI ELSZÁLLÁSOLÁSÁHOZ KÉPEST IS JOBB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LAKHATNAK

A török csapat amúgy jelentős előnyt élvezett a csehekkel szemben: őket egyágyas szobákban helyezhetik el, míg a cseh kollégáknak egy-háromágyas szobák jutottak volna. Ráadásul, a törököknek a napi reggelin túl meleg vacsora is jár a szerződés értelmében, míg a csehek csak reggelit kaptak volna. Hozzájuk képest, a magyaroknak jutottak a legszerényebb körülmények: a szerződéscsomag a rendőrök nagylaki elszállásolására is kitér – a nagylaki panzióban egy-háromágyas szobákban helyezik el az ide érkező, 15-40 magyar rendőrt, és étkezést nem is kell nekik biztosítani. Ebben az esetben sikerült megállapodni a szállásadóval, és forrás is jutott rá, 18 millió forintos értékben.

Forrás: hang.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb