Kikapcs

Knezevics Viktor, SZKT: az összes engedély megvan a Szeged International Airshow-ra, egy hét múlva felszállás!

“Az összes engedély megérkezett a légihatóságoktól a Szeged International Airshow-ra, minden pontosan úgy és akkor fog megvalósulni, ahogyan azt elterveztük” – kezdte interjúnkat Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság újonnan kinevezett, pro urbe díjas vezetője, akit a jövő hétvégi légi őrületről faggattunk. Mint mondta, a SZIA három napja három különféle tematikát hoz majd, nagy újdonság lesz a pénteki, 100 drónból álló látványshow, visszatér a Bessenyei Péter – Vári Gyula – Martin Graef nevekkel fémjelzett hazai-nemzetközi légi elit, vasárnap pedig annyi helikopter lesz Szeged egén, hogy gyakorlatilag a felhőket sem fogjuk tőlük látni.

PÉNTEK: DRÓNOK INVÁZIÓJA

Jövő pénteken, szeptember 9-én egy sosem látott éjszakai látványshow-val kezdődik az égi móka, a főszerepben több, mint 100 drónnal – magyarázta, a gépek égi alakzatokat fognak rajzolni, pirotechnikai elemek és fényjátékok által megőrjítve.

SZOMBAT: JÖNNEK AZ ÉGI CELEBEK

Mint Knevezics Viktor mondta, a szombat tradicionálisan a hazai és nemzetközi top pilótáké lesz, itt a beszélgetésünk során egy elég komoly line up került elő, az alábbiakban tételekbe szedve idézzük az SZKT igazgató által felsorolt neveket.

A csapatok közül itt lesz

*         a Red Bull Helicopters,
*         a Yak Association,
*         a Hawks of Romania,
*         a Silver Chicken,
*         a Blanix Team,
*         a CollMot Entertaiment,

egyéniben pedig

* Marek Choim,
* Martin Graef,
* Besenyei Péter,
* Vári Gyula,
* Vagy éppen Veres Zoltán fog a fejünk felett repkedni, a tőlük megszokott, a fizika törvényeit röhögve meghazudtolóan hajmeresztő ívekben és szögekben.

AMI MÉG SOSEM VOLT: ENNYI HELIKOPTERT MÉG NEM LÁTHATTUNK SZEGED EGÉN

Vasárnap, a SZIA zárónapon a helikoptereké lesz a légtér, mint interjúalanyunk elmondta, abban biztos, hogy ennyi helikoptert egyszerre még sosem láttak Szeged egén. Knevezics szerint a közönség egyszerűen igényli, hogy mindig kapjon valami újat, hogy frissüljön a program, így aztán nem csupán odafent, de a földön is készülnek újdonságokkal, a tavaly is népszerű ugrálóvár-park és családi sétarepülések mellett az idén egy 12 év felettieknek felhúzott Crazy 5K pálya is kint lesz.

HÉTFŐTŐL BEINDUL A NAGYÜZEM

Bár a SZIA csak jövő pénteken indul, az igazgató elmondása szerint már hétfőtől elindul a helyszín építése, annyian fognak kint dolgozni, hogy még összeszámolni is nehéz, mennyien lesznek. A szervezésbe a Szegedi Repülőtér és a Szegedi Közlekedési Társaság kollégái is besegítenek, a sofőriek például a díjmentesen használható járatokon fognak dolgozni egész hétvégén.

Apropó, járatok, kijutás.

Beszélgetésünk végén a pro urbe díjas szegedi kiemelte, hogy péntektől vasárnapig különjáratokat indítanak majd a Víztorony tértől indítva, a belvárost érintve a Szegedi Repülőtérig, onnan pedig visszafelé. A pontos menetrendről hamarosan egy külön Szeged365 cikkben fogunk beszámolni, addig is, KATTINTS IDE és megmutatjuk, hol és mennyiért tudsz lecsapni az utolsó jegyek egyikére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb